Φαντασμαγορική γιορτή στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βέροιας

iev giorti-lixis1

Τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βέροιας «Ι. Σαφαρίκα-Ι. Μπαρμπαρούση» αποχαιρέτησαν το σχολικό έτος 2014-2015 με μια φαντασμαγορική γιορτή στην οποία συμμετείχαν όλες οι τάξεις του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου παρουσιάζοντας σε συγγενείς και φίλους εμπνευσμένα θεατρικά δρώμενα διανθισμένα με μουσική και χορό.

Η παράσταση φιλοξενήθηκε υπέροχα στον αύλειο χώρο του Δημοτικού σχολείου όπου τοποθετήθηκαν η ειδική εξέδρα, η κονσόλα ήχου και τα καθίσματα προκειμένου οι θεατές να απολαύσουν το μοναδικό αποτέλεσμα της δημιουργικότητας και της συνεργασίας των μαθητών και των δασκάλων τους.

Το εναρκτήριο λάκτισμα στα χαμόγελα έδωσαν οι μικροί "Πειρατές" του Παιδικού Σταθμού και του Νηπιαγωγείου. Τα schoolυκόπουλα κέρδισαν τις εντυπώσεις, αφού ως γνήσιοι μαθητές ενός δίγλωσσου σχολείου με άνεση υποστήριξαν διαλόγους και τραγούδια τόσο στα Αγγλικά όσο και στα Γερμανικά και ξεσήκωσαν μικρούς και μεγάλους με τις χορευτικές τους ικανότητες, αποτέλεσμα της εκπληκτικής δουλειάς που γίνεται στο πλαίσιο του τμήματος Ψυχοκινητικής Αγωγής των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βέροιας.

iev giorti-lixis

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν οι μαθητές του Δημοτικού ενσαρκώνοντας ήρωες των παραμυθιών, της μυθολογίας αλλά και των σύγχρονων κινουμένων σχεδίων. Βάλθηκαν να πείσουν- και τα κατάφεραν με τον πιο ευχάριστο τρόπο, μιλώντας ταυτόχρονα στην ψυχή και στο μυαλό-ότι η κυκλοφοριακή, η περιβαλλοντική, η ηθική και η αισθητική Αγωγή ομορφαίνουν ουσιαστικά τη ζωή. Με όχημα τη μουσική και το τραγούδι ο Μπομπ ο Σφουγγαράκης, τα Μίνιονς, ο Πίτερ Παν, τα Στρουμφάκια, οι ήρωες του Μάπετ Σόου και της Μαδαγασκάρης έγιναν οι καλύτεροι πρεσβευτές της γνήσιας ψυχαγωγίας που γαληνεύει, τονώνει και ταυτόχρονα μορφώνει τον άνθρωπο με έναν τρόπο απλό και ανεπιτήδευτο, τον τρόπο των παιδιών. Οι τάξεις του Δημοτικού ολοκλήρωσαν τη συμμετοχή τους στη γιορτή με την παράσταση "Ο βασιλιάς των Λιονταριών". Μπράβο στους δασκάλους, γιατί κατάφεραν να εμπνεύσουν τους μαθητές τους και να καλλιεργήσουν σε αυτούς σκηνογραφικές, σκηνοθετικές και υποκριτικές ικανότητες. Μπράβο και στους μαθητές, γιατί με το μεράκι και το κέφι τους κατάφεραν να μας αποστασιοποιήσουν.

Κι όταν πια ο ήλιος είχε πέσει, στη σκηνή εμφανίστηκαν οι θεοί και οι θεές του Ολύμπου. Μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου έγιναν για τις ανάγκες της παράστασης "Οι Θεοί στην Αθενς- Λαντ". Το έξυπνο σενάριο, η ευρηματική σκηνοθεσία, τα υπέροχα κοστούμια και οι μοναδικές ερμηνείες των μαθητών απογείωσαν την παράσταση και την προσγείωσαν μαγικά στις καρδιές των θεατών. Έτσι, λοιπόν, τους άντεξε η σκηνή και αυτό φάνηκε στο παρατεταμένο χειροκρότημα. Εμπνευστής και ενορχηστρωτής της προσπάθειας η καθηγήτρια της Μουσικής του σχολείου της οποίας η μεγαλύτερη ανταμοιβή ήταν τα χαρούμενα και γεμάτα ικανοποίηση πρόσωπα των παιδιών.

Το βράδυ της 15ης Ιουνίου βιώσαμε τη θερμή ατμόσφαιρα και το δυνατό παλμό των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βέροιας. Η παράσταση δεν ήταν απλώς μια γιορτή λήξης της σχολικής χρονιάς. Τα πρόσωπα των παιδιών δεν ήταν χαρούμενα, γιατί τέλειωσε μια ακόμη δύσκολη χρονιά. Τα πρόσωπα των παιδιών ήταν χαρούμενα, γιατί αισθάνονταν ότι το διάβασμα, η προσπάθεια, ο αγώνας, ενίοτε η πίεση για ένα καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά και η ομαδικότητα, η συνεργασία, η χαρά, η αγάπη, το παιχνίδι και η ξεγνοιασιά είναι οι προϋποθέσεις που πάνω τους μπορούμε να χτίσουμε μεγάλες στιγμές που θα κουβαλάμε πάντα μαζί μας. Το βράδυ της Δευτέρας ήταν μια από αυτές τις μεγάλες στιγμές, μια γιορτή γεμάτη χρώματα, κίνηση, χαρούμενα ακούσματα, γέλια και ευτυχισμένα πρόσωπα.

Συγχαρητήρια στους μαθητές, γιατί κατάφεραν να μας βάλουν στην τροχιά του συναισθήματός τους, γιατί τεχνηέντως μας παιδαγώγησαν και εμπράκτως μας έπεισαν πως ο Σεπτέμβρης στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βέροιας παραμένει μια ελκυστική πρόκληση για κάθε μαθητή και κάθε γονέα που αντιλαμβάνεται το σχολείο και την παρεχόμενη παιδεία "αλλιώς".

Καλό καλοκαίρι.