Ημέρα Περιβάλλοντος στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βέροιας

iev imera-perivallontos

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος οι μαθητές των Β', Γ' και Ε' τάξεων των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βέροιας «Ι. Σαφαρίκας-Ι. Μπαρμπαρούσης», ασχολήθηκαν με τη βοήθεια των δασκάλων τους με τη θεματική του περιβάλλοντος υπό διάφορες οπτικές γωνίες, προσπαθώντας να καλύψουν κάθε απορία που τυχόν είχαν και να ενισχύσουν τη γνώση τους πάνω στο εν λόγω θέμα.

Στη Β' τάξη οι μαθητές συζήτησαν αρχικά για όλα όσα προσφέρει το περιβάλλον στον άνθρωπο και πόσο σημαντικό είναι για την ύπαρξη της ανθρώπινης και όχι μόνο ζωής. Στη συνέχεια, μίλησαν για όλα εκείνα που ο άνθρωπος προκαλεί στο περιβάλλον με την συμπεριφορά του και τον τρόπο ζωής του.

Θλιμμένοι για το κακό που κάνουν χωρίς να το γνωρίζουν πολλές φορές, οι μαθητές της Β' τάξης αποφάσισαν να βγουν στην αυλή του σχολείου και να αναλάβουν αμέσως δράση. Υιοθέτησαν τα δέντρα της αυλής, τους έδωσαν όνομα και υποσχέθηκαν να τα προσέχουν για όλα τα χρόνια που θα βρίσκονται στο σχολείο. Μαζί με το όνομα, τους χάρισαν και μια ζωγραφιά την οποία κρέμασαν στο εκάστοτε δέντρο. Τέλος, πότισαν το νέο τους φίλο και μάζεψαν τα σκουπίδια που υπήρχαν στην αυλή.

iev imera-perivallontos1

Στη Γ' τάξη οι μαθητές συζήτησαν για το περιβάλλον και τα προβλήματα που το επιβαρύνουν και εμφανώς ευαισθητοποιημένοι και με πολλή όρεξη κατασκεύασαν ένα καρποφόρο δέντρο από χαρτόνι και φελιζόλ, το οποίο στόλισαν με φρούτα της αρεσκείας τους σχεδιασμένα με χρωματιστά χαρτόνια, τα οποία καρφίτσωσαν πάνω στο δέντρο.

Στην Ε' τάξη οι μαθητές έκαναν μάθημα στο προαύλιο του σχολείου, ενώ έπαιξαν με τη δασκάλα τους και παιχνίδι μνήμης με φυτά. Ο κάθε μαθητής έπρεπε να απαριθμήσει όλα τα φυτά που είχαν πει οι προηγούμενοι από αυτόν μαθητές και να προσθέσει κι ένα δικό του φυτό στο τέλος.

Από τη στιγμή που έχουμε την τύχη το σχολείο μας να βρίσκεται κυριολεκτικά μέσα στη φύση, δεν έχουμε παρά να προστατεύουμε το περιβάλλον γύρω μας προκειμένου να είμαστε σε θέση να χαιρόμαστε τα όσα μας προσφέρει απλόχερα.