Το νηπιαγωγείο και η μάθηση των παιδιών

karaxaliou

Η προσχολική ηλικία δεν πρέπει μόνο να συνδυάζεται με πρόσχαρες και ανέμελες δραστηριότητες αλλά η γονεϊκή μέριμνα πρέπει παράλληλα να φροντίζει ώστε το παιδί να λαμβάνει ένα σύνολο γνώσεων που του είναι απολύτως απαραίτητες, για να επιτελέσει πρόοδο αλλά και για να ξεκινήσει μια ορθή και δομημένη σταδιοδρομία όταν θα πάει στο σχολείο.

Τα Εκπαιδευτήρια Καραχάλιου μοιράζονται μαζί μας μερικές σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την ένταξη του παιδιού σας στο νηπιαγωγείο.

Γι' αυτό τον λόγο τα παιδιά όταν φτάνουν 4 ετών δεν πρέπει να παραμένουν εντός της οικογενειακής εστίας μέχρι τα 6 τους που θα πάνε στην πρώτη δημοτικού, αλλά να πηγαίνουν στο νηπιαγωγείο.

Το νηπιαγωγείο αποτελεί το πρώτο σχολείο για τα μικρά παιδιά. Είναι απαραίτητο να συμμετέχουν στις δραστηριότητες που αυτό προσφέρει διότι αυτές τους παρέχουν τα απαραίτητα εφόδια για να εξελίξουν τις ικανότητές τους και να τις σταθεροποιήσουν.

Οι παιδαγωγοί που αναλαμβάνουν την μαθησιακή διαδικασία, φροντίζουν να θέτουν σε εφαρμογή συγκεκριμένες παιδαγωγικές πρακτικές, που αποσκοπούν στην βελτίωση των δεξιοτεχνιών αλλά και στην προαγωγή της έκφρασης. Το ομαδικό παιχνίδι αναπτύσσει την αρετή της συνεργασίας, και βοηθά τα παιδιά να μαθαίνουν κανόνες επικοινωνίας.

Το νηπιαγωγείο δεν φροντίζει μόνο για την μαθησιακή εξέλιξη των παιδιών αλλά καλύπτει και βασικές τους ανάγκες. Τα εκπαιδευτήρια αυτά διατηρούνται ανοιχτά μέχρι το απόγευμα, ώστε να εξυπηρετούνται οι γονείς που εργάζονται πολλές ώρες.

Η σίτιση των παιδιών καλύπτεται επαρκώς καθώς υπάρχουν διαμορφωμένοι χώροι που λειτουργούν σαν τραπεζαρία και κουζίνα. Οι υπάλληλοι που εργάζονται στα μαγειρεία φροντίζουν να παρασκευάζουν υγιεινά φαγητά για τα μικρά παιδιά, ώστε να διατηρούν συγκεκριμένο πρόγραμμα. Τα παιδάκια μαθαίνουν να αποκτούν ποικιλία σε αυτά που τρώνε καθώς απομακρύνονται από τις σταθερές τους επιλογές και μαθαίνουν να ακολουθούν πρόγραμμα.

Για τους γονείς που ανησυχούν για την μετάβαση των παιδιών τους, τα νηπιαγωγεία διαθέτουν σχολικά οχήματα για την παραλαβή τους από τα σπίτι και την ασφαλή μετάβασή τους στις προσχολικές εγκαταστάσεις, αλλά και την επιστροφή τους με το πέρας του προγράμματος.

Τα νηπιαγωγεία σε Κορυδαλλό και Πειραιά Καραχάλιου βρίσκονται στην διάθεσή σας για να καλύψουν όποια απορία κι αν έχετε σχετικά με το τρόπο λειτουργίας του και την φιλοσοφία τους.