Ο …Aladdin στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βέροιας

Στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βέροιας «Ι. Σαφαρίκα-Ι. Μπαρμπαρούση» δίνεται μεγάλη βαρύτητα στη διδασκαλία των γερμανικών με στόχο τόσο την απόκτηση γνώσεων όσο και την καλλιέργεια δεξιοτήτων στους μαθητές.

Έτσι, οι μαθητές της Στ' τάξης του Δημοτικού στο μάθημα της γερμανικής γλώσσας με την καθοδήγηση της καθηγήτριας τους, κ. Δέσποινας Φιλιοπούλου, ασχολήθηκαν με την επεξεργασία του παραμυθιού «Aladdin und die Wunderlampe».

Αφού το διάβασαν και το μετέφρασαν, συζήτησαν το περιεχόμενό του και απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με το βιβλίο, τους ανατέθηκε να γράψουν μια περίληψη με τα πιο βασικά σημεία του βιβλίου.

Σε αυτή τους την εργασία χρησιμοποίησαν όχι μόνο στοιχεία του παραμυθιού, αλλά και εκφραστικά μέσα, γραμματικά και συντακτικά φαινόμενα που έχουν διδαχτεί στο μάθημά τους. Επιπλέον, τους δόθηκε ένα φύλλο εργασίας σχετικά με το παραμύθι με διαφόρων ειδών ασκήσεις (σωστό-λάθος, αντιστοίχιση, ερωτήσεις ανάπτυξης), το οποίο απάντησαν μέσα στην τάξη.

Τέλος, αφήνοντας την φαντασία τους ελεύθερη έπρεπε να δώσουν ένα δικό τους τέλος στο παραμύθι και ομολογουμένως οι εργασίες τους ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.