Γιορτή των Περιβαλλοντικών Ομάδων του 5ου Λυκείου Βέροιας

 

Από το 5ο Γενικό Λύκειο Βέροιας ανακοινώθηκαν τα εξής:

“Την Κυριακή 3 Μαΐου 2015 ολοκλήρωσαν τις φετινές τους δράσεις οι περιβαλλοντικές ομάδες του σχολείου μας «Δασοπερπατήματα στο Βέρμιο» και «Πηγές και ποτάμια του Βερμίου». Με μια τελευταία συνάντηση–γιορτή, περίπου 50 μαθητές και μαθήτριες-μέλη των ομάδων και οι υπεύθυνοι καθηγητές Ασικίδης Μιχάλης, Καραγιάννη Φράγκα, Θυμιοπούλου Χριστίνα, Καραλής Δημήτρης και Αμανατιάδης Θεόδωρος συγκεντρώθηκαν στο Φράγμα του Αλιάκμονα, στις εγκαταστάσεις της Οικολογικής Ομάδας Βέροιας και απόλαυσαν μια ηλιόλουστη Κυριακή γεμάτη δράση, παιχνίδια και γεύσεις.

Αφού έκαναν τον απολογισμό της χρονιάς, άρχισαν το παιχνίδι, κωπηλάτησαν στο ποτάμι του Αλιάκμονα με τη συνοδεία των κ. Ασλάνογλου Νίκου και Μέλιου Κώστα, μελών της Οικολογικής Ομάδας Βέροιας, δοκίμασαν αναρρίχηση και γεύτηκαν τις νοστιμιές τις οποίες οι κ. Ασικίδης, Καραλής και Αμανατιάδης ετοίμαζαν. Το επιδόρπιο πρόσφερε στα παιδιά μας η οικογένεια Καφτηράνη, γνωστοί επιχειρηματίες της Βέροιας, την οποία ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

Τέλος πρέπει να ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιά μας τους κυρίους Ασλάνογλου Νίκο και Μέλιο Κώστα, μέλη της Οικολογικής Ομάδας Βέροιας, οι οποίοι μας συνόδευσαν στις δράσεις μας και μετέδωσαν την εμπειρία τους στην κωπηλασία, στην αναρρίχηση αλλά και στην αξία της επαφής μας με τη φύση. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για τον κ. Μέλιο Κώστα , ο οποίος ήταν μαθητής  και μέλος της Περιβαλλοντικής Ομάδας του σχολείου πρόσφατα και εξακολουθεί να είναι αρωγός της προσπάθειας για ανάδειξη  της σημασίας της Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.”