Οδηγίες για υποψηφίους Στρατιωτικών Σχολών από το ΚΕΣΥΠ Βέροιας

aithoysa

Ενημερωτικό φυλλάδιο για υποψηφίους Στρατιωτικών Σχολών ακαδημαϊκού έτους 2015 – 16 έδωσε στην δημοσιότητα το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού Βέροιας. Σε αυτό αναφέρει:

1. Καταληκτική Ημερομηνία αποστολής των Δικαιολογητικών (σφραγίδα ταχυδρομικής υπηρεσίας) : Παρασκευή 15 Μαΐου 2015 (Αποστολή δικαιολογητικών με δημόσια ή ιδιωτική υπηρεσία)

2. Οι υποψήφιοι για εισαγωγή σε όλες τις σχολές της Σχολής Ικάρων (ΣΙ) θα πρέπει να γνωρίζουν την Αγγλική γλώσσα σε επίπεδο Β2

3. Το έντυπο Ε7 της Αίτησης – Δήλωσης Στρατιωτικής σχολής θα συμπληρώνεται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά (www.geetha.mil.gr) θα εκτυπώνεται, θα υπογράφεται και θα αποστέλλεται στην σχολή 1ης προτίμησης.

4. Σχολή 1ης προτίμησης θεωρείται η σχολή που σημειώνεται ως πρώτη επιλογή στην Αίτηση -Δήλωση για τις Στρατιωτικές σχολές (Έντυπο Ε7) και μπορεί να είναι διαφορετική από την Στρατιωτική σχολή που δηλώνεται ως 1η στο Μηχανογραφικό του Υπουργείου Παιδείας. (π.χ. Δηλώνει ένας υποψήφιος ως 1η επιλογή στο έντυπο Στρατιωτικής σχολής Ε7 τη ΣΣΑΣ για να εξεταστεί στη Θεσσαλονίκη και μετά στο Μηχανογραφικό του δηλώνει 1η την Σχολή Ευελπίδων )

Τα ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ που θα πρέπει να αποσταλούν μέχρι Παρασκευή 15 Μαΐου 2015 είναι:

  • Έντυπο Ε7

  • Φ/Α απολυτηρίου (για αποφοίτους) ή βεβαίωση Λυκείου (για μαθητές της Γ΄ τάξης)

  • Πιστοποιητικό Γέννησης

  • Φ/Α αστυνομικής ταυτότητας

  • Μόνο για ΣΙ πιστοποιητικό γνώσης της Αγγλικής γλώσσας.

  • Τυχόν επιπλέον δικαιολογητικά ειδικών κατηγοριών Πολυτέκνων Τριτέκνων κλπ

Είναι πιθανή η μείωση του αριθμού των εισακτέων άρα και της αύξησης των βάσεων εισαγωγής (ο αριθμός των εισακτέων δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί).

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΕΝΤΥΠΟΥ

Απαραίτητες  προϋποθέσεις για να καταστεί επεξεργάσιμη η ΑΙΤΗΣΗ - ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ του υποψηφίου ως ακολούθως:

Α. Η ύπαρξη περιβάλλοντος WINDOWS στον Η/Υ που θα χρησιμοποιήσετε.

Β. Η ύπαρξη της εφαρμογής ADOBE READER στον ανωτέρω Η/Υ.

Γ. Πρώτα από όλα, αποθηκεύετε στον Η/Υ σας την ΑΙΤΗΣΗ - ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ του υποψηφίου και στην συνέχεια την ανοίγετε προκειμένου να την συμπληρώσετε.

Δ. Ξεκινάτε από την αρχή. Προσοχή διότι αν δεν έχετε συμπληρώσει προηγούμενο πεδίο δεν μπορείτε να συνεχίσετε στο επόμενο.

Ε. Στα πεδία όπου απαιτείται συμπλήρωση στοιχείων του υποψηφίου, αυτή πραγματοποιείται με ελληνικά κεφαλαία (όπως αναφέρεται και στις οδηγίες του εν λόγω εντύπου) ενώ στα υπόλοιπα πεδία, επιλέγεται από τον υποψήφιο μέσα από τις επιλογές που ήδη υφίστανται σε κάθε πεδίο ξεχωριστά.

Αίτηση Υποψηφίου στην Προκήρυξη για ΑΣΕΙ - ΑΣΣΥ 2015 Προκήρυξη για ΑΣΕΙ - ΑΣΣΥ 2015