Ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας χοροστάτησε σε Μονόσπιτα, Κολινδρό και Άδενδρο

Την Κυριακή 3 Μαΐου ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον ιερό ναό αγίου Νικολάου στα Μονόσπιτα, επί τη εορτή των αγίων Τιμοθέου και Μαύρας που πανηγυρίζονται στην ενορία.


Αρχιερατικό συλλείτουργο στην ιερά μονή αγίου Αθανασίου Κολινδρού της Ι. Μ. Κίτρους

Το Σάββατο 2 Μαΐου πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Κολινδρού της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, επί τη ανακομιδή του ι. λειψάνου του Αγίου.

Το απόγευμα της παραμονής τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός και η Αρτοκλασία, ενώ την κυριώνυμη ημέρα το πρωί ο Όρθρος και Αρχιερατικό Συλλείτουργο. Προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, συλλειτουργούντος του οικείου Ιεράρχη κ. Γεωργίου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Παντελεήμων κήρυξε και τον θείο λόγο.

Πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος ευχαρίστησε τον προεξάρχοντα Αρχιερέα και Γέροντά του κ. Παντελεήμονα, διότι λάμπρυνε με την παρουσία του στην πανήγυρη της Ιεράς Μονής. Επισήμανε ότι ο Κολινδρός και η περιοχή του συνδέονται με τη Βέροια, όχι μόνο γεωγραφικά αλλά και πνευματικά. Ιδιαίτερα τόνισε την κοινή αποστολική παράδοση των δύο περιοχών, που τις συνδέει η πορεία του Αποστόλου Παύλου από τη Βέροια πρός τη θάλασσα, ακολουθώντας τη Βεροιόστρατα, γνωστή από την αρχαιότητα οδική αρτηρία.

Ο Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων, πριν την απόλυση, χειροθέτησε Αρχιμανδρίτη τον Ιερομόναχο Πορφύριο, αδελφό της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω.

Στην πανήγυρη παρέστη ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού Ευάγγελος Λαγδάρης, ενώ συμμετείχε πυκνό εκκλησίασμα από τον Κολινδρό, τη Βέροια και άλλα μερη της Ημαθίας, την Κατερίνη και γενικότερα από ολόκληρη την Πιερία.

Εσπερινός του αγίου Αθανασίου στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης

Το εσπέρας της παραμονής της εορτής της μετακομιδής των λειψάνων του αγίου Αθανασίου του Μεγάλου ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων χοροστάτησε και κήρυξε το θείο λόγο στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης.

Μαζί του συγχοροστάτησε και ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος, ο οποίος κατάγεται από το Άδενδρο.