Εργατικό Κέντρο Νάουσας: "16 χρόνια ζωής και δράσης του ΠΑΜΕ"

ergatiko-kentro-naoysas

Από το Εργατικό Κέντρο Νάουσας ανακοινώθηκαν τα εξής: "Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης αντιπροσώπων των Σωματείων της δύναμής του πριν 16 χρόνια, είναι ιδρυτικό μέλος του ΠΑΜΕ και παραμένει αταλάντευτα στις γραμμές του.

Στην ανάγκη συγκρότησης του ΠΑΜΕ συμφώνησαν συνδικαλιστές και εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, χωρίς να συμφωνούν σε όλα με το ΠΑΜΕ.

Συμφωνήσαμε στην ανάγκη δημιουργίας του άλλου πόλου συσπείρωσης των εργαζομένων απέναντι στον εκφυλισμό και την απαξίωση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος από τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό. Μαζί με άλλα Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία δεν δεχτήκαμε την υποταγή μας στην στρατηγική του Κεφαλαίου, της ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων.

Από τότε μέχρι και σήμερα το ΠΑΜΕ ενώνει συνδικαλιστές κι εργαζόμενους με διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές διαδρομές, ακολουθεί την γραμμή του ταξικού αγώνα, είναι αντίπαλο με τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Παλεύει για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Αυτή είναι η διαφορά μας με τον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΜΕΤΑ) γιατί κριτήριό τους είναι η ανταγωνιστικότητα, οι «αντοχές της οικονομίας» και όχι οι σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.

Γι' αυτό πολεμούν το ΠΑΜΕ, την ταξική πάλη κι επιλέγουν τον δρόμο των κοινωνικών διαλόγων.

Το ΠΑΜΕ εδώ και 16 χρόνια ξεπέρασε απειλές, βρώμικες επιθέσεις κυβερνήσεων κι εργοδοτικών συνδικαλιστών, βοήθησε στον ταξικό προσανατολισμό των συνδικάτων, στην ανάπτυξη αγώνων, στον συντονισμό των αγώνων, έδωσε κουράγιο και δύναμη, καθυστέρησε με την δράση του τα χειρότερα και κυρίως ανέδειξε την αξία της ταξικής – εργατικής αλληλεγγύης.

Χωρίς το ΠΑΜΕ η κατάσταση συνολικά στο εργατικό – λαϊκό κίνημα θα ήταν πολύ χειρότερη.

Το ΠΑΜΕ 16 χρόνια τώρα δεν υιοθέτησε απόψεις και ιδεολογήματα ταξικής συναίνεσης και υποταγής, δεν μπήκε σε κοινωνικούς διαλόγους που αφαίρεσαν – τσάκισαν δικαιώματα των εργαζομένων.

Σήμερα η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (ΜΕΤΑ) με την κυβερνητική αλλαγή, που χρόνια τώρα μαζί με τις ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ συμφωνούν σε μειώσεις μισθών, κατάργηση δικαιωμάτων, σε κλείσιμο εργοστασίων, σε νέα προνόμια στους βιομήχανους, παίρνει την «σκυτάλη» έτσι ώστε να συνεχιστεί η ταξική υποταγή του συνδικαλιστικού κινήματος.

Επιτακτικά καθήκον του ΠΑΜΕ, κάθε τίμιου συνδικαλιστή είναι η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, που προϋποθέτει την αντιπαράθεση με τα συμφέροντα και την εξουσία του μεγάλου κεφαλαίου, τις πολιτικές των αστικών κυβερνήσεων, την ΕΕ και τον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό, για την καλύτερη οργάνωση του αγώνων, της κοινωνικής συμμαχίας εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, νεολαίας και γυναικών μέσα από το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και την ΟΓΕ.

Είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε, δίνοντας τον καλύτερό μας εαυτό.

Το ταξικό ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Νάουσας δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να κάνει πράξη αυτό το καθήκον. Παλεύουμε για την επιτυχία της Πανεργατικής Απεργίας και της συγκέντρωσης της 1ης Μάη".