Κλιμάκιο της Πρωτοβουλίας για το Παιδί επισκέφθηκε την Agritex

Την Παρασκευή 19 Απριλίου 2015 ένα κλιμάκιο της Πρωτοβουλίας για το Παιδί, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Agritex στην περιοχή της Αλεξάνδρειας, μετά από πρόσκληση της κυρίας Χριστίνας Παπαϊωάννου, υπεύθυνης φυτοπροστασίας και συσκευασίας της Εταιρείας.

Το κλιμάκιο αποτελούσαν 20 περίπου παιδιά από τα δύο Σπίτια της Βέροιας και της Βεργίνας, μέλη της Διοίκησης και εθελοντές – συνοδοί. Την ομάδα των παιδιών και των συνοδών υποδέχθηκαν η κυρία Παπαϊωάννου και ο κύριος Άγγελος Στυλογιάννης και την οδήγησαν στο θερμοκήπιο, έκτασης 100 στρεμμάτων, στο οποίο καλλιεργείται με πρωτοποριακό (υδρονομικό) τρόπο η τομάτα "Loucia".

Στα παιδιά εξηγήθηκε η μέθοδος καλλιέργειας, τα χρησιμοποιούμενα συστήματα αυτοματισμών στο πότισμα, την τροφή των φυτών, τον σκιασμό και αερισμό της εγκατάστασης, τη συγκομιδή των καρπών, την χρήση ωφέλιμων εντόμων για την καταπολέμηση των ασθενειών και μελισσών για την γονιμοποίηση των φυτών. Τα παιδιά αποκόμισαν εξαιρετικές και ζωηρές εντυπώσεις για την εξελιγμένη σύγχρονη αυτή μέθοδο βιολογικής γεωργίας και γεύτηκαν τους καρπούς που τους προσφέρθηκαν.

Στη συνέχεια, δόθηκε η δυνατότητα ενημέρωσης των εργαζομένων, από τον Πρόεδρο και την Κοινωνική Λειτουργό του Οργανισμού. Οι πάνω από εκατό εργαζόμενοι, άκουσαν με προσοχή για τους σκοπούς και το έργο της Πρωτοβουλίας για το Παιδί, έκαναν σχετικές ερωτήσεις και έδειξαν ενδιαφέρον και ευαισθησία. Από την πλευρά του Οργανισμού, τονίστηκαν οι δυνατότητες που υπάρχουν για τον πληθυσμό της περιοχής της Αλεξάνδρειας, να δεχθεί τις δωρεάν υπηρεσίες από τις Δομές του, ιδίως δε από το Κέντρο Αναφοράς και Παροχής Συμβουλευτικής και να αναφέρεται σε αυτό επί περιπτώσεων παραμέλησης , εγκατάλειψης ή κακοποίησης ανηλίκων.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. είχε σύντομη συνομιλία με τον κύριο Ευθύμιο Ευθυμιάδη, εκ των ιδιοκτητών της Επιχείρησης , τον οποίο και ευχαρίστησε για την υποδοχή και τη φιλοξενία.

Αποχωρώντας, η ομάδα των παιδιών και των συνοδών, ευχαρίστησε την κ. Παπαϊωάννου και τον κ. Στυλογιάννη, καθώς και όλους τους εργαζομένους και το ραντεβού ανανεώθηκε για το προσεχές μέλλον.