Αποτρίχωση με laser: Γιατί πρέπει να εμπιστευόμαστε έναν πλαστικό χειρουργό

Το καλοκαίρι πλησιάζει και τώρα είναι η ιδανικότερη περίοδος για να το υποδεχτούμε και να προετοιμαστούμε για τις εμφανίσεις μας στην παραλία αποβάλλοντας την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Ωστόσο, υπάρχουν και περιπτώσεις όπου το laser δεν έχει μόνο αισθητικό αποτέλεσμα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι πολλές γυναίκες υποφέρουν από θυλακίτιδες, ειδικά στην περιοχή της μασχάλης, οι οποίες επιδεινώνονται με το ξύρισμα ή την αποτρίχωση. Επομένως, μοναδική και οριστική λύση είναι η αποτρίχωση με laser. 

Πολλά κέντρα αισθητικής χρησιμοποιούν μηχανήματα που «υπόσχονται» θεαματικά αποτελέσματα, σε εξαιρετικά προνομιακές τιμές που δελεάζουν. Εμείς σε κάθε περίπτωση σας συμβουλεύουμε να μην υποκύπτετε στις χαμηλές τιμές, αλλά να προσέχετε πολύ την ποιότητα των μηχανημάτων που χρησιμοποιούνται στη θεραπεία και την υγιεινή του χώρου.

Ουσιαστικά την πιο ασφαλή και έγκυρη λύση μπορεί να σας την προσφέρει ο πλαστικός χειρουργός καθώς τα μηχανήματα που χρησιμοποιούν είναι εξαιρετικά αξιόπιστα, ενώ τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και πάντα η διαδικασία πραγματοποιείται σύμφωνα με τις ανάγκες του εκάστοτε ασθενή – πελάτη.

Πώς πραγματοποιείται η διαδικασία;

Η αποτρίχωση με μηχάνημα laser στοχεύει στην οριστική απομάκρυνση της τριχοφυΐα. Με μια ισχυρή ακτίνα φωτός ουσιαστικά καταστρέφεται ο θύλακας της τρίχας, ώστε να μην μπορεί να αναπτυχθεί ξανά.

Εκείνο το σημείο κλειδί στο οποίο στοχεύει η θεραπεία είναι η μελανίνη της τρίχας. Όσο πιο σκουρόχρωμη είναι η τρίχα και όσο πιο ανοιχτή είναι η επιδερμίδα, τόσο πιο μόνιμα και σίγουρα θα είναι τα αποτελέσματα. Από την άλλη όσες έχετε ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα και ξανθές τρίχες, τότε δεν απορροφάται η δυναμική της ακτίνας του laser, με αποτέλεσμα ο θύλακας να μην καταστρέφεται.

Σε κάθε περίπτωση ο πλαστικός σας χειρουργός θα σας ενημερώσει για τις κατάλληλες μεθόδους που μπορούν να εφαρμοστούν αλλά και για την αποτελεσματικότητα της μεθόδου ανάλογα με την επιδερμίδα σας.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;

Το αποτέλεσμα εξαρτάται από τα ειδικά χαρακτηριστικά του κάθε ασθενή, ωστόσο σε γενικές γραμμές χρειάζονται 6-10 συνεδρίες για το πρόσωπο, μία κάθε 4-6 εβδομάδες, ενώ για το υπόλοιπο σώμα χρειάζονται 4-8 συνεδρίες, μία κάθε 6-8 εβδομάδες.

Ο πλαστικός χειρουργός είναι εξειδικευμένος στις αισθητικές παρεμβάσεις. Συνήθως οι πιο βασικές συμβουλές που πρέπει να ακολουθούν οι πελάτες, είναι να μην είναι μαυρισμένη η περιοχή όπου θα πραγματοποιηθεί το laser και να γίνεται αποτρίχωση της περιοχής 3 ημέρες πριν την εφαρμογή του laser με ξυραφάκι ή ψαλιδάκι και ποτέ με μηχανή αποτρίχωσης ή κερί.

Τέλος, η επικοινωνία ανάμεσα σε γιατρό και ασθενή είναι ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα που επηρεάζουν την επιτυχία του αποτελέσματος οπότε πρέπει να είστε σίγουροι ότι η σχέση σας με τον πλαστικό χειρουργό που θα επιλέξετε θα είναι άριστη.