Εργατικό Κέντρο Νάουσας: Διαμαρτυρία στον ΕΟΠΥΥ για εξασφάλιση δωρεάν παροχής φαρμάκων και θεραπειών

ergatiko-kentro-naoysas

Από το Εργατικό Κέντρο Νάουσας ανακοινώθηκαν τα εξής: "Με αφορμή το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η συναδέλφισσσά μας Παρασκευόπουλου Αναστασία και αφορά χιλιάδες τέτοιες περιπτώσεις σε όλη την Ελλάδα, η γραμματεία του ΠΑΜΕ Ημαθίας οργανώνει αύριο Παρασκευή 20 Μάρτη, ώρα 11:00 το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας με στόχο να εξασφαλιστεί η δωρεάν παροχή φαρμάκων και θεραπειών, στον ΕΟΠΥΥ Βέροιας.

Το 2010 αρρώστησε από νεοπλασματική νευροπάθεια και είναι παραπληγική. Από το 2011 είναι σε αναπηρική σύνταξη με 81% αναπηρία, μέχρι το Μάιο του 2013 λόγω της σοβαρής πάθησης ήταν εξασφαλισμένη η δωρεάν παροχή φαρμάκων, στη συνέχεια καταργήθηκε από τον ΕΟΠΥΥ με απόφαση του Υπουργείου Υγείας και σήμερα είναι αναγκασμένη να πληρώνει συμμετοχή σε φάρμακα και θεραπείες 300 έως και 500€ το μήνα, με άνεργη οικογένεια.

Καλούμε επίσης όλους τους εργαζόμενους, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους στο συλλαλητήριο που καλεί Εργατικού Κέντρου Νάουσας την Τετάρτη 1 Απρίλη, 6:00 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Νάουσας με αίτημα δημόσια – δωρεάν υγεία για όλους χωρίς εξαιρέσεις, καμία επιχειρηματική δράση στην υγεία πρόνοια".