Γέροντας Ευλόγιος από κελί Μεγάλης Παναγίας στο Άγιο Όρος: 9 μοναχοί είμαστε εγκλωβισμένοι και χωρίς νερό!

Κραυγή αγωνίας από τον γέροντα του Κουτλουμουσιανού Κελλιού της Μεγάλης Παναγίας που βρίσκεται πάνω από την Παναγούδα και κάτω από το κελλί των Κερκυραίων.
Ο Αγιορείτης γέροντας Ευλόγιος δήλωσε στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ:

"Τα 3 κελλιά, Μεγάλη Παναγιά, Άγιος Ιωάννης Θεολόγος και Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, στα οποία εγκαταβοιούν συνολικά 9 μοναχοί, είμαστε εγκλωβισμένοι, καθώς ο δρόμος έχει καταστραφεί από τα ορμητικά νερά της προχθεσινής καταιγίδας. Έχουμε μείνει χωρίς νερό καθώς υδρεύονται από πηγές της περιοχής και το δίκτυο της ύδρευσης καταστράφηκε ολοσχερώς. Αναφορικά με τα τρόφιμα δεν θα υπάρχει επάρκεια καθώς δεν μπορούμε να εισέλθουμε στις Καρυές αφού ούτε δρόμος ούτε μονοπάτια υπάρχουν πια. Για όλα αυτά είναι απολύτως ενήμερη η Μονή Κουτλουμουσίου στην οποία ανήκουμε . Αξίζει να αναφέρουμε ότι το μοναστήρι της Κουτλουμουσίου κάνει τα αδύνατα δυνατά ώστε να μας βοηθήσουν για τις ανάγκες μας ! ΄΄, εξηγεί ο γέροντας Ευλόγιος.

Και συμπλήρωσε: "Η αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης κρίνεται αδύνατη καθώς η μεταφορά των υλικών είναι ανέφικτη χωρίς δρόμους. Για αυτό η Πολιτεία θα πρέπει να το δει άμεσα και επειγόντως το θέμα και να κηρύξει το Αγιον Ορος σε κατάσταση έκατκτης ανάγκης"..