Ενημέρωση για το ενιαίο Ηλεκτρονικό Δελτίο Ελέγχου στο Επιμελητήριο

Το Σωματείο Αδειούχων – Πιστοποιημένων Ψυκτικών Ν. Ημαθίας σας καλεί να συμμετέχετε στην παρουσίαση – ενημέρωση για το  ενιαίο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΛΕΓΧΟΥ, που θα γίνει την Κυριακή 26/1/2020 και ώρα 11.30 π.μ, στο επιμελητήριο Ημαθίας.

ΘΕΜΑ: Νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα για την καταγραφή και υποβολή  στοιχείων τεχνικών εργασιών επί εξοπλισμού που λειτουργεί με φθοριούχα αέρια του θερμοκηπίου ή ουσίες που καταστρέφουν τη στιβάδα του όζοντος

Σας γνωστοποιούμε πως από 29/7/2019 και με Δελτίο Τύπου που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΝ   (www.ypeka.gr) ξεκίνησε επίσημα η εφαρμογή της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την καταγραφή και υποβολή στοιχείων συντήρησης και τεχνικών εργασιών του εξοπλισμού που λειτουργεί με ελεγχόμενες  ουσίες  δηλαδή με φθοριούχα αέρια του θερμοκηπίου του ΚΑΝ(ΕΕ)517/2014 και με ουσίες που καταστρέφουν τη στιβάδα του όζοντος του ΚΑΝ(ΕΚ) 1005/2009.Με την πλατφόρμα αυτή αναβαθμίζεται το υπάρχον σύστημα καταγραφής και υποβολής των δελτίων ελέγχων που προβλέπεται στις εφαρμοστικές ΚΥΑ για τους ανωτέρω Κανονισμούς, δηλαδή την ΚΥΑ  18694/2012 για τα φθοριούχα αέρια και την ΚΥΑ37411/2007 για τις ουσίες που καταστρέφουν τη  στιβάδα του όζοντος. Τα έντυπα δελτία ελέγχου των δύο ΚΥΑ ενοποιούνται σε ένα ενιαίο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΛΕΓΧΟΥ εξοπλισμού (Η.Δ.Ε) το οποίο πλέον καλύπτει όλα τα είδη εξοπλισμού και ελεγχόμενων ουσιών. Τα ΗΔΕ καταχωρούνται σε μια ενιαία ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ODS & FGASES η οποία επίσης αποτελεί την  ενοποίηση σε ηλεκτρονική μορφή των Βάσεων  Δεδομένων που προβλέπονται στις ΚΥΑ.

Την ενημέρωση – παρουσίαση θα κάνει ο πρόεδρος της Ο.Ψ.Ε. (Ομοσπονδία Ψυκτικών Ελλάδος) κ. Πουλιάνος  Παναγιώτης.