Σε κλίμα χαράς & συγκίνησης η εκδήλωση του Δήμου Νάουσας εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία

Σε κλίμα χαράς, συγκίνησης, αγάπης και ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκε σήμερα η εκδήλωση του Δήμου Νάουσας «Διαφορετικοί ΑΛΛΑ ΙΣΟΙ», στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία.

Την έναρξη της εκδήλωσης στον όμορφο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Νάουσας πραγματοποίησε η υπεύθυνη της βιβλιοθήκης κ. Αναστασία  Κωνσταντίνου- Παλαιά, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού κ.Δώρα Μπαλτατζίδου, η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης,  κ.  Στέλλα Αραμπατζή, καθώς και οι εκπρόσωποι και εκπαιδευτικοί  του Ειδικού  Σχολείου Νάουσας, του  Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Νάουσας, του ΚΔΑΠ – ΜΕΑ του Δήμου Νάουσας και του «ΥΦΑΔΙΟΥ» Νάουσας.

Οι ομιλητές τόνισαν, μεταξύ άλλων, την αναγκαιότητα της πλήρους και αποτελεσματικής συμμετοχής και ένταξης στην κοινωνία των ατόμων με αναπηρία,  υπογραμμίζοντας  τον πλήρη σεβασμό και την παροχή ίσων ευκαιριών που πρέπει να επιδεικνύουν οι τοπικές κοινωνίες στα παιδιά, τους ενήλικες και τις οικογένειες των ατόμων  με αναπηρία.

Στη συνέχεια μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την δραματοποίηση του βιβλίου “Ο Μαύρος Κότσυφας και ο Άσπρος Γλάρος”, με τη συμμετοχή μαθητών του 10ου Δημοτικού Σχολείου Nάουσας και την αφήγηση της εκπαιδευτικού κ. Μαρίας  Σγουρίδου.  Παράλληλα,  ξυλοπόδαροι και ξωτικά συνεπήραν τα παιδιά και τους παρευρισκόμενους με όμορφα διαδραστικά – ψυγαγωγικά παιχνίδια, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δώρα και γλυκές εκπλήξεις για τα παιδιά.