Ιστόρημα: Στηρίζω το μέλλον της Ημαθίας καταγράφοντας το παρελθόν της

Είσαι νέος ή νέα από το νομό Ημαθίας. Αγαπάς τον τόπο σου και την ιστορία του. Σου αρέσει να ακούς και να καταγράφεις ιστορίες. Τότε δήλωσε συμμετοχή στην ομάδα του Istorima.

Το Istorima είναι μία αστική - μη κερδοσκοπική εταιρεία, με σκοπό τη δημιουργία ενός εκτενούς Αρχείου Προφορικών Ιστοριών της Ελλάδας μέσα από την προσφορά απασχόλησης σε εκατοντάδες νέους όλης της χώρας. Το Istorima υλοποιείται με ιδρυτική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και εντάσσεται στην πρωτοβουλία του ΙΣΝ για Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων.

Για τα επόμενα 4 χρόνια το Istorima θα απασχολήσει προσωρινά και θα εκπαιδεύσει πάνω από 1000 νέους ερευνητές, που θα απλώνονται σε όλη τη χώρα, συλλέγοντας, ηχητικά, προφορικές ιστορίες από τον τόπο καταγωγής τους.

Οι ερευνητές του Istorima της Ημαθίας, όπως και κάθε νομού της χώρας, θα συλλέγουν διηγήσεις και ιστορίες, παλιές και σύγχρονες, από διάφορες ιστορικές περιόδους, από ένα εύρος θεμάτων.

Θα παρακινούν τα μέλη της οικογένειάς τους, τους φίλους και τους κατοίκους της κοινότητάς τους, να μοιραστούν τη δική τους αφήγηση ώστε να μην χαθούν οι ιστορίες τους.

Ιδρύτριες του έργου είναι η ιστορικός και Provost του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (NYU)  Katherine Fleming και η δημοσιογράφος Σοφία Παπαϊωάννου. Οι ιστορίες θα διαφυλάσσονται σε ένα Αρχείο προσβάσιμο στο κοινό.

Επιλεγμένες ιστορίες θα ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα  http://www.istorima.org

Το Istorima παρέχει εκπαίδευση, 9μηνη απασχόληση, ικανοποιητική αμοιβή, τα τεχνικά μέσα ηχητικής καταγραφής και υποστήριξη στους νέους ερευνητές, ηλικίας 18-35.

Όλες οι πληροφορίες, τα απαιτούμενα κριτήρια, καθώς και η δήλωση συμμετοχής βρίσκονται στην ιστοσελίδα http://www.istorima.org

Το Istorima θα βρίσκεται στην Βέροια 9-12 Δεκεμβρίου για να συναντήσει ενδιαφερόμενους.