Την δράση «Μπορώ και εγώ» υλοποίησαν τα Παιδιά της Άνοιξης

Το πρωί της Παρασκευής, 27 Σεπτεμβρίου 2019, το ΚΔΗΦ ΑμεΑ «Τα Παιδιά της Άνοιξης» σε συνεργασία με την Ελληνική Πλατφόρμα για την Ανάπτυξη, συμμετείχαν στο DEAR πρόγραμμα (Development Education and Awareness Raising) της Ευρώπης με τίτλο «Βιώσιμη Ευρώπη για όλους», το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο γενικός στόχος είναι η ουσιαστική αύξηση της ευαισθητοποίησης των πολιτών της ΕΕ και των υπευθύνων για τη χάραξη πολιτικών, στην προσπάθεια για ένα βιώσιμο μέλλον, μέσα από 17 στόχους.

Τα «Παιδιά της Άνοιξης» επέλεξαν το στόχο με τον αριθμό 10 που αφορά στις λιγότερες ανισότητες και σχεδίασαν μια δράση που αποσκοπεί σε αυτό. Ο τίτλος της δράσης Εργασιακά δικαιώματα ΑμεΑ «Μπορώ και εγώ». Συγκεκριμένα, δύο Άτομα με Αναπηρία επιλέχθηκαν και εργάστηκαν για 2 ώρες στο γνωστό μεζεδοπωλείο-ουζερί της Βέροιας «Στάσου Μύγδαλα» με την κατεύθυνση του επιστημονικού προσωπικού όπου έστρωναν, μάζευαν και σέρβιραν στα τραπέζια με σκοπό να αναδείξουν τις ικανότητες τους στον κόσμο και να στηρίξουν τα δικαιώματα τους στην εργασία. Παράλληλα, μια ομάδα ωφελούμενων μαζί με επιστημονικό προσωπικό μοίραζαν στον κόσμο ενημερωτικά φυλλάδια τα οποία περιέγραφαν τα δικαιώματα των ΑμεΑ στην εργασία.

Οι ωφελούμενοι ανταποκρίθηκαν άψογα στις απαιτήσεις της συγκεκριμένης δουλειάς και απόλαυσαν την μοναδική εμπειρία ενώ οι πελάτες, έδειξαν υπομονή, κατανόηση αλλά και ενθουσιασμό με την ευχάριστη αυτή έκπληξη.

paidia71210205

Πανελλήνια ημέρα αθλητισμού

Με αφορμή την «Πανελλήνια ημέρα αθλητισμού», την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε εσωτερική δράση στον αύλειο χώρο του ΚΔΗΦ ΑμεΑ «Τα Παιδιά της Άνοιξης».  Τα αθλήματα που κλίθηκαν οι ωφελούμενοι να συμμετέχουν ήταν πολλά και ποικίλα. Ρακέτες και μπαλόνια, μπόουλινκ, πινκ πονκ, «ναρκοπέδιο», στόχος με στεφάνια, σκυταλοδρομία στατικά, η μπάλα στο καλάθι κ.α.

Οι ωφελούμενοι διασκέδασαν και αθλήθηκαν καθώς ήταν μια μοναδική εμπειρία μέσα από την οποία τους δόθηκε η ευκαιρία να εξασκήσουν το σώμα και το πνεύμα τους!
Μετά την ολοκλήρωση των δραστηριοτήτων ακολούθησε χορός και τραγούδι.

Γίνε εθελοντής

¨Τα Παιδιά της Άνοιξης¨ ξεκινούν εκστρατεία ενδυνάμωσης στο κομμάτι του  εθελοντισμού. Καλούν εθελοντές όλων των ηλικιών που έχουν την διάθεση και θα ήθελαν να συμβάλουν στο έργο τους.

Συγκεκριμένα, στόχος της εκστρατείας είναι να δημιουργηθούν οι παρακάτω ομάδες:

  1. Ομάδα ¨Δημιουργίες και Προϊόντα¨ για τις εκθέσεις
  2. Ομάδα ¨Υποστήριξης και Βοήθειας¨ στις εργασίες του χώρου
  3. Ομάδα ¨Τεχνικής Υποστήριξης¨ υπηρεσιών πληροφορικής
  4. Ομάδα ¨Υποστήριξης Εκδηλώσεων και Εκστρατειών¨
  5. ¨Διεπιστημονική Ομάδα¨

Οι εθελοντές μπορούν να ανήκουν σε παραπάνω από μία ομάδα.

Την αίτηση εθελοντισμού μπορείτε να την βρείτε στην σελίδα μας https://tapaidiatisanoixis.gr/στην ενότητα Εθελοντισμός και να την αποστείλετε συμπληρωμένη και εγγεγραμμένη στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο ΚΔΗΦ ΑμεΑ ¨Τα Παιδιά της Άνοιξης¨:23330-27212

Υπεύθυνος Εθελοντικού Προγράμματος: Δάλλας Αθανάσιος-Ψυχολόγος