Συλλογή τροφίμων, ρούχων, φαρμάκων – Ανταλλακτικό παζάρι από το Ανθρώπινο Δυναμικό Βέροιας

Το Ανθρώπινο Δυναμικό Βέροιας ως Σωματείο Κοινωνικής Δράσης, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία συλλογής ΣΥΛΟΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΡΟΥΧΑ - ΦΑΡΜΑΚΑ η οποία θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία και στο ισόγειο του Δημαρχείου Βέροιας στις 27 Δεκεμβρίου 2014, ημέρα Σάββατο και ώρα 09:00 π.μ.- 16:00 μ.μ.

Η δράση αυτή καθίσταται αναγκαία λόγω της σοβαρούς έλλειψης φαρμάκων και φαρμακευτικού υλικού που παρατηρείται καθημερινά. Αυτή την φορά, μέρος των φαρμάκων θα διατεθεί και πάλι όπως τις δυο προηγούμενες χρονιές,στα κρατητήρια της Αστυνομικής Δ/νσης Ημαθίας, για Άτομα, κατά πλειοψηφία άπορα, που κρατούνται χωρίς να έχουν ακόμη περάσει από δίκη, πολλές φορές για μακρό χρονικό διάστημα (υπόδικοι) και η υπόλοιπη ποσότητα θα διατεθεί στον φορέα ‘ΠΡΑΞΗΣ’ στην ΘΕΣ/ΝΙΚΗ για άτομα ανασφάλιστα και άπορα – άτομα που δεν έχουν πρόσβαση στο υποτιθέμενο σύστημα υγείας, που προσέρχονται για παροχή πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας, στερούνται ακόμη και της στοιχειώδους φαρμακευτικής υποστήριξης, ενώ μπορεί σωρεία φαρμάκων και υλικού να περισσεύει ή να οδεύει προς λήξη στα ράφια φαρμακείων ή συμπολιτών μας.

Σκοπός της δράσης αυτής είναι η συλλογή όσων περισσότερων φαρμάκων και φαρμακευτικού υλικού κάθε είδους (παυσίπονα, αναλγητικά, αντιαλλεργικά, αντιβιοτικά, σκευάσματα πίεσης, σακχάρου, παιδικά εμβόλια και σιρόπια, αντισηπτικά, γάζες κλπ), η ταξινόμηση-καταγραφή τους και η παράδοσή τους στον φορέα ‘ΠΡΑΞΗΣ’ και στην Αστυνομική Δ/νση Ημαθίας και για την κάλυψη των αναγκών τους. Επίσης τα τρόφιμα μακράς διάρκεια, θα διατεθούν σε 62 άπορες οικογένειες τις ημέρες των εορτών. Οικογένειες που τις τροφοδοτούμε με είδη πρώτης ανάγκης σε εβδομαδιαία βάση. Θα υπάρχει ανταλλακτικό παζάρι αντικειμένων και με τα χρήματα θα γίνουν απαραίτητες αγορές σε είδη ανάγκης για τις οικογένειες.