Η Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάστηκε στην Βέροια (φωτογραφίες)

Στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας - Πολιτικής Προστασίας Δήμου Βέροιας και οι Εθελοντές Καθαριότητας διοργάνωσαν εκδήλωση με θέμα «Τα χρήσιμα σκουπίδια μας».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης, στην πλατεία δημαρχείου Βέροιας.

Εκεί ήταν τοποθετημένοι οι κάδοι που ανακυκλώνουμε συσκευασίες φυτοφαρμάκων, μαγειρικό λάδι, μπαταρίες, λάμπες, ηλεκτρικές συσκευές, αλουμίνιο – λευκοσίδηρο, φύλλα - κλαδιά, υπολείμματα τροφίμων, γυαλί, χαρτί, πλαστικό και ρούχα, ενώ οι υπάλληλοι του δήμου και οι εθελοντές ενημέρωναν τους πολίτες για το τι υλικό πετάμε στον κάθε κάδο.

Στη συνέχεια, οι επισκέπτες έπαιξαν με τα σκουπίδια τοποθετώντας τα στους κατάλληλους κάδους, παίρνοντας ως έπαθλο τσάντες ανακύκλωσης, μαγνητάκια κι ενημερωτικά έντυπα.

Παράλληλα υπήρχαν στον χώρο διάφορα ανακυκλώσιμα αντικείμενα που με την κατάλληλη παρέμβαση μεταμορφώθηκαν σε εντυπωσιακά διακοσμητικά.

Στον ίδιο χώρο, σε πλακάτ ήταν τοποθετημένες φωτογραφίες από τις δράσεις που πραγματοποιούν οι Εθελοντές Καθαριότητας στην περιοχή του δήμου μας, απευθύνοντας πρόσκληση να για να συγκεντρώσουν περισσότερα μέλη.

dimos ver prasino simeio

Επίσης οι πολίτες είδαν σε σχέδιο, την πρόταση που έχει καταθέσει η Διεύθυνση Περιβάλλοντος – Καθαριότητας – Πολιτικής Προστασίας για την δημιουργία Πράσινου Σημείου στον χώρο όπου στεγάζεται σήμερα το Αμαξοστάσιου του Δήμου Βέροιας (στην είσοδο της πόλης από την Εγνατία οδό). Σε αυτόν τον χώρο οι πολίτες θα μπορούν να πηγαίνουν ανακυκλώσιμα υλικά, αλλά και ογκώδη αντικείμενα, όπως έπιπλα κ.α.