Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ελευθερίου και των Ι. Λειψάνων των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Βεροίας

Την Δευτέρα 20 Μαΐου το απόγευμα στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βεροίας, ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, μετέφερε την Τιμία Κάρα του Αγίου Ελευθερίου από την Ιερά Μητρόπολη Ελασσώνος. Επίσης μετέφερε τεμάχια Ιερών Λειψάνων των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης και λίθο από τον Γολγοθά, τα οποία θα βρίσκονται πάντοτε στον Ιερό Ναό προς ευλογία των πιστών.

Στην συνέχεια ο Μητροπολίτης χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό και κήρυξε τον θείο λόγο, ενώ μετά το πέρας του Εσπερινού τέλεσε τον Αγιασμό των εγκαινίων του πνευματικού κέντρου του Ιερού Ναού, όπου υπάρχει και παρεκκλήσιο του Οσίου Αμφιλοχίου του εν Πάτμω.

Ο Μητροπολίτης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνα, με την ευλογία του οποίου βρίσκεται η Τιμία Κάρα αυτές τις ημέρες στην Ιερά Μητρόπολη μας, ενώ συνεχάρη τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμ. Ιερεμία Γεωργαλή και τους συνεργάτες του για το σπουδαίο έργο που επιτελούνε και έδωσε εκ μέρους του Ιερού Ναού μία εικόνα των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στους δωρητές της λειψανοθήκης των Αγίων κ. Αναστάσιο και κ. Χαρίκλεια Παπαδοπούλου.

{jlex}flickr:72157691540279503{/jlex}