Διαγωνισμός ζωγραφικής με θέμα τον Τριπόταμο και ξενάγηση στο ποτάμι της Βέροιας (φωτογραφίες)

Διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα το ποτάμι της πόλης μας, τον Τριπόταμο, διοργάνωσε ο Σύλλογος «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΤΡΙΠΟΤΑΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ», την Κυριακή 12 Μαΐου, δίπλα στη Γέφυρα Καραχμέτ.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές των Δ’, Ε’, Στ’ τάξεων του δημοτικού σχολείου, στους οποίους απονεμήθηκε αναμνηστικό μετάλλιο και βεβαίωση συμμετοχής.

Τα έργα θα εκτεθούν από την Δευτέρα 12/5 το απόγευμα έως και την Τετάρτη 15/5 στο Φουαγιέ του Δημαρχείου Βέροιας.

Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Μαΐου και ώρα 7μμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου.

Στους μαθητές που θα καταλάβουν τις τρεις πρώτες θέσεις θα δοθούν έπαινοι, αναμνηστικά μετάλλια συμμετοχής, καθώς και χρηματικό έπαθλο. Στους μαθητές που θα καταλάβουν την 4η έως και τη 10η θέση θα δοθούν αναμνηστικά μπλουζάκια.

Την ίδια ημέρα από τις 9 το πρωί οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό μαθητές με τους γονείς τους, αλλά και πολίτες, απόλαυσαν την βόλτα τους δίπλα στο ποτάμι. Ξεκινώντας από το χώρο στάθμευσης (δημοτικό πάρκινγκ) δίπλα στη Γέφυρα Θερμοπυλών (παζαριού), οι περιπατητές έφτασαν σχεδόν κάτω από την περιοχή του Ολγάνου.

Όλοι απόλαυσαν τη διαδρομή, όπου σε τακτά διαστήματα υπήρχαν πληροφορίες σχετικές με τα δέντρα και τους ζωντανούς οργανισμούς που βρίσκονται στην περιοχή.

Σε όλη τη διαδρομή υπήρχαν εκπρόσωποι από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το 3ο Δίκτυο Βέροιας, καθώς και βαθμοφόροι του 3ου συστήματος Δασοπροσκόπων Βέροιας, οι οποίοι παρείχαν τη βοήθειά τους σε όποιον τη χρειαζόταν.