Αρχιερατικό συλλείτουργο στη Βέροια για την εορτή του Αγίου Παντελεήμονος

Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Παντελεήμονος, κατά την οποία άγει τα ονομαστήρια του ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, τελέστηκε στον Παλαιό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Παύλου και Πέτρου Βεροίας αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του εορτάζοντος Σεβ. Μητροπολίτου Βεροίας.

Στον όρθρο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, ενώ στο αρχιερατικό συλλείτουργο έλαβαν ακόμη μέρος οι Μητροπολίτες Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος.

Ο εσπερινός της εορτής του Αγίου Παντελεήμονος στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά

Την Πέμπτη 26 Ιουλίου το απόγευμα τελέστηκε στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής του αγίου Παντελεήμονος.

Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμoνος.

Στο τέλος της ακολουθίας τελέστηκε η Χειροθεσία του Άρχοντος Λαοσυνάκτου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κ. Ηλία Μπαλή από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας κ.Παντελεήμονα.

Τέθηκε σε προσκύνηση των πιστών τεμάχιο ιερού λειψάνου του Αγίου μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος, που φυλάγεται στην ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά.

Αύριο το πρωί θα τελεστεί αρχιερατικό συλλείτουργο στον παλαιό Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Αγίων πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, ενώ λόγω της πρόσφατης τραγωδίας που βύθισε στο πένθος την πατρίδα μας ο Σεβασμιώτατος δεν θα δεχθεί επισκέψεις για τα ονομαστήριά του, ούτε στο Επισκοπείο, ούτε στο αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής Παναγίας Δοβρά.