Πανηγυρικός εσπερινός της εορτής του Αγίου Παντελεήμονος & κουρά μοναχού στην Παναγία Δοβρά

Την Τετάρτη το απόγευμα τελέστηκε στην ιερά μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής του αγίου Παντελεήμονος, κατά την οποία άγει τα ονομαστήρια του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.

Χοροστάτησε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σεβαστείας κ. Δημήτριος παρουσία του Σεβ.Μητροπολίτου Εδέσσης κ. Ιωήλ,του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμών κ. Δημητρίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμoνος.

Στο τέλος της ακολουθίας τελέστηκε η μοναχική κουρά του δοκίμου μοναχού Αθανασίου Μανιόπουλου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.Παντελεήμων. Ο νέος μοναχός έλαβε το όνομα Ιωσήφ.

Τέθηκε σε προσκύνηση των πιστών τεμάχιο ιερού λειψάνου του αγίου μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος, που φυλάγεται στην ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά.

Αύριο το πρωί θα τελεστεί αρχιερατικό συλλείτουργο στον παλαιό μητροπολιτικό ιερό ναό αγίων πρωτοκορυφαίων αποστόλων Πέτρου και Παύλου και στη συνέχεια ο σεβασμιώτατος θα δεχθεί ευχές κλήρου και λαού μέχρι τις 1μμ στο επισκοπικό μέγαρο, ενώ το απόγευμα θα δέχεται ευχές στο αρχονταρίκι της ιεράς μονής Δοβρά.

{jlex}flickr:72157684170919363{/jlex}