Βέροια: Ξεκίνησαν οι εργασίες του 23ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα «Πόλεμος και ειρήνη κατά τον Απόστολο Παύλο»

Την Δευτέρα 26 Ιουνίου, στο πλαίσιο των ΚΓ΄ Παυλείων ξεκίνησαν οι εργασίες του 23ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου που φέτος έχει ως θέμα του «ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΥΛΟ».

Στην αρχή εψάλησαν βυζαντινοί ύμνοι από χορό ιεροψαλτών υπό τη διεύθυνση του πρωτοπρεσβύτερου π. Αθανασίου Νίκου και στη συνέχεια ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας Αρχιμ. Δημήτριος Μπακλαγής μετά από μία σύντομη εισαγωγή κάλεσε τον εκπρόσωπο της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ.Κύριλλο να διαβάσει το μήνυμα του Πατριάρχου και να χαιρετίσει το Συνέδριο.
Χαιρετισμό απηύθυναν η υφυπουργός Μακεδονίας κ.Μαρία Κόλλια, ο Αντιπεριφεριάρχης Ημαθίας κ. Κωνσταντίνος Καλαϊτζίδης, ο Δήμαρχος Βεροίας κ. Κωνσταντινος Βοργιαζίδης, ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ κ.Μιλτιάδης Κωνσταντίνου, ενώ εκ μέρους της επιστημονικής επιτροπής μίλησε ο αν Καθηγητής κ. Χαράλαμπος Ατματζίδης

Τέλος στο βήμα ανήλθε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων ο οποίος κήρυξε την έναρξη εργασιών του Συνεδρίου.

Κατά την πρώτη συνεδρία προήδρευσε ο κ.Μιλτιάδης Κωνσταντίνου, Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ, ενώ εισήγηση έκανε η κ.Αικατερίνη Τσαλαμπούνη, Ἐπ. Καθηγήτρια Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. η οποία ανέπτυξε το θέμα: «Πόλεμος καί ειρήνη στόν Ἀπ. Παύλο καί στήν χριστιανική παράδοση».

{jlex}flickr:72157682696103743{/jlex}