Παύλεια: Ημερίδα στην Αλεξάνδρεια – Μουσική εκδήλωση στην Νάουσα (φωτογραφίες)

Την Κυριακή 25 Ιουνίου μετά την Θεία Λειτουργία στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλεξανδρείας πραγματοποιήθηκε ημερίδα τοπικής ιστορίας και λαογραφίας σε συνεργασία με την Εστία Ρουμλουκιωτών Αλεξανδρείας με θέμα: «Το Ρουμλούκι σε πόλεμο και ειρήνη».

Πρόεδρος της Ημερίδας ήταν ο Διευθυντής της Α/θμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ν. Ημαθίας, κ. Διονύσιος Διαμαντόπουλος ο οποίος παρουσίασε τους εισηγητές: α) Εκπαιδευτικό και ιστορικό ερευνητή κ. Γρηγόριο Γιοβανόπουλο, β) Θεολόγο και συγγραφέα κ. Δημήτριο Πανταζόπουλο και γ) Δικηγόρο και συγγραφέα κ. Ιωάννη Μοσχόπουλο.

Ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε χαιρετισμό και απένειμε το χρυσό μετάλλιο του Απ. Παύλου στον κ. Ιωάννη Μοσχόπουλο για την πολύχρονη προσφορά του στον θεσμό των Παυλείων. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της Εστίας Ρουμλουκιωτών Αλεξανδρείας. Την εκδήλωση παρουσίασε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αλεξανδρείας Αρχιμ.Διονύσιος Ανθόπουλος.

{jlex}flickr:72157683162569211{/jlex}

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στην Αλεξάνδρεια

Στα πλαίσια των ΚΓ΄ Παυλείων, την Κυριακή 25 Ιουνίου τελέστηκε λαμπρό Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλεξανδρείας.

Στο πολυαρχιερατικό συλλείτουργο συμμετείχαν οι Μητροπολίτες: Ιεραπύτνης κ. Κύριλλος, εκπρόσωπος της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος προεξήρχε και στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, Τριπόλεως κ.Θεοφύλακτος, εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, Αρχιεπίσκοπος Ιορδάνου κ. Θεοφύλακτος,εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, o οποίος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, Λεμεσού κ.Αθανάσιος, ο Θεοφιλέστατος Ἐπίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος εκπρόσωπος της Εκκλησία της Κύπρου και Βεροίας κ.Παντελεήμων ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο. Επίσης συμμετείχαν ο Αρχιμ. Εφραίμ, Καθηγούμενος της Ιεράς Μ.Μονής Βατοπαιδίου και ο Ηγούμενος Ανδρέας εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Πολωνίας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον αύλειο χώρο του Ναού πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις με εξαιρετικά χορευτικά της Εστίας Ρουμλουκιωτών, υπό το βλέμμα των Ιεραρχών και πλήθους κόσμου.

{jlex}flickr:72157683160544311{/jlex}

Μουσική Εκδήλωση στην Νάουσα. Τιμητική διάκριση για το Λύκειο Ελληνίδων Ναούσης

Το Σάββατο 24 Ιουνίου, το βράδυ πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο των ΚΓ’ Παυλείων, μουσική εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι Σεβ.Μητροπολίτες: Ιεραπύτνης κ. Κύριλλος, εκπρόσωπος της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, Τριπόλεως κ.Θεοφύλακτος, εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, Αρχιεπίσκοπος Ιορδάνου κ. Θεοφύλακτος, εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων ,Θεοφιλέστατος Ἐπίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, εκπρόσωπος της Εκκλησία της Κύπρου, Βεροίας κ.Παντελεήμων, ο Αρχιμ. Εφραίμ, Καθηγούμενος Ιεράς Μ.Μονής Βατοπαιδίου και ο Ηγούμενος Ανδρέας εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Πολωνίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων απηύθυνε χαιρετισμό και αμέσως μετά ξεκίνησε το πλούσιο μουσικό και χορευτικό πρόγραμμα.

Στο α΄ μέρος της εκδήλωσης την χορωδία πλαισίωσε η παιδική και νεανική χορωδία του ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως υπό τη γενική διεύθυνση της κ.Μαρίας Πέτκου.

Στο β΄ μέρος της εκδήλωσης συμμετείχε το Λύκειο των Ελληνίδων Νάουσας χορεύοντας διάφορα τοπικά τραγούδια. Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων απένειμε το χρυσό μετάλλιο του Απ. Παύλου στο Λύκειο Ελληνίδων Νάουσας για την πολύχρονη προσφορά του στον θεσμό των Παυλείων. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Ναούσης.
Την εκδήλωση παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία ο Αρχιμ.Αρσένιος Χαλδαιόπουλος.

{jlex}flickr:72157685459224975{/jlex}