Περισσότερα από 1000 άτομα θα τρέξουν στον Δρόμο Μνήμης 21 Μαθητών στο Μακροχώρι

Με περισσότερες από 1000 συμμετοχές θα πραγματοποιηθεί φέτος ο Δρόμος Μνήμης 21 Μαθητών στο Μακροχώρι την Κυριακή 30 Απριλίου στις 10πμ. Οι προετοιμασίες για την διοργάνωση βρίσκονται στην τελική ευθεία και στόχος των διοργανωτών είναι να τιμηθεί η μνήμη των 21 αδικοχαμένων μαθητών. Την Τετάρτη το μεσημέρι, στο πρώην δημαρχείο Μακροχωρίου δόθηκε συνέντευξη τύπου και έγιναν γνωστές οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Την διαβεβαίωσή τους ότι ο φετινός αγώνας θα είναι καλύτερος από τον περσινό, έδωσαν ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Βαλάντης Κεχαΐδης και ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ Βέροιας Στέργιος Διαμάντης. «Αυτό που κάνουμε είναι το αυτονόητο, πρέπει να είμαστε δίπλα σε αυτές τις προσπάθειες. Πρέπει να συνεχίσει και το επόμενα χρόνια αυτή η διοργάνωση. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι καλύτερος από πέρσι. Υποχρέωση μας να είμαστε δίπλα σε τέτοιες εκδηλώσεις» είπε ο κ. Διαμάντης ενώ η εκ μέρους της υπηρεσίας η κ. Γιαμουστάρη πρόσθεσε: «Αισθάνομαι μεγάλη συγκίνηση και εύχομαι να πάνε όλα καλά».

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ντόπιων Μαρία Βλαζάκη σημείωσε ότι «συμπληρώθηκαν 14 χρόνια από το τροχαίο των Τεμπών. Στην μνήμη αυτών των αδικοχαμένων παιδιών, αφιερώνουμε αυτό τον αγώνα. Έχουμε αυτά τα παιδιά στην καρδιά μας. Πιστεύουμε ότι και αυτή η εκδήλωση θα έχει επιτυχία. Κοντά μας φέτος θα είναι ο Σύλλογος ΜΑΜΑ και ο Ερυθρός Σταυρός».

Το αγώνα θα συντονίσει και φέτος ο Σύλλογος Δρομέων Βέροιας. «Από το πουθενά γίναμε αδέλφια με τον σύλλογο του Μακροχωρίου. Οφείλουμε να είμαστε δίπλα τους σε αυτή την διοργάνωση» σχολίασε ο πρόεδρος Βασίλης Τσιάρας.

Ο Γιάννης Καραγιάννης αναφέρθηκε σε τεχνικά ζητήματα του αγώνα: «Είναι πολύ δύσκολο να διοργανωθεί ένας τέτοιος αγώνας. Είναι ένας αγώνας υψηλών απαιτήσεων. Θα υπάρχει ατομική ηλεκτρονική χρονομέτρηση για τους δρομείς του αγώνα των 8 χιλιομέτρων. Μετάλλια θα πάρουν όλοι. Οι δηλώσεις συμμετοχής έφτασαν τις 1000. Ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί την Δευτέρα που λήγουν οι συμμετοχές. Ο αγώνας είναι δωρεάν και ένα 15% ίσως δεν έρθει. Την Δευτέρα το βράδυ θα γίνουν οι τελικές καταμετρήσεις των συμμετοχών. Εγγραφές την ημέρα του αγώνα δεν θα γίνουν. Θα δημιουργήσει μεγάλο φόρτο και δεν θα μπορέσει να ξεκινήσει ο αγώνας στην ώρα. Αν μείνουν κενοί αριθμοί, το Σάββατο το βράδυ θα γίνουν νέες εγγραφές».

Του εθελοντές θα συντονίσει ο Βασίλης Ελευθεριάδης. Στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στο πώς θα αναπτυχθούν στην διαδρομή οι εθελοντές που θα υποστηρίξουν την διοργάνωση.

dromos 21 2

Ο Σύλλογος Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό (ΜΑμΑ) θα έχει δικό του περίπτερο στην διοργάνωση για ενημέρωση του κοινού. Η πρόεδρος Ελένη Στεφανάκη ανέφερε ότι ο Απρίλης είναι αφιερωμένος στον αυτισμό και για τον σύλλογο κλείνει πολύ καλά η περίοδος αυτή με την συμμετοχή στον δρόμο αυτό. «Μέσα από την ενημέρωση και την εξωστρέφεια μαθαίνει ο κόσμος για τον αυτισμό και τα προβλήματά των οικογενειών μας και βοηθά στην ενσωμάτωση των παιδιών μας στην κοινωνία. Θα είμαστε και εμείς εκεί στον αγώνα, με το δικό μας περίπτερο. Θα έχουμε ενημερωτικό υλικό αλλά και ένα βραχιολάκι σε γαλάζιο χρώμα και θα το διαθέτουμε σε συμβολική τιμή».

dromos 21 3

Στον αγώνα θα βρίσκεται και ο Ερυθρός Σταυρός για να συμβάλει εθελοντικά. Μάλιστα ο Σύλλογος Ντόπιων χάρισε έναν εξωτερικό εκπαιδευτικό απινιδωτή στον Ερυθρός Σταυρό. «Με αυτό μπορούμε να εκπαιδεύσουμε κόσμο και να σώσουμε ζωές» σημείωσε η Λιούλια Χρυσούλα εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού.

Εκτός από το αγωνιστικό μέρος θα υπάρξει και εθελοντική αιμοδοσία.