Ημερίδα στην Βέροια για την ενδοοικογενειακή βία

endo oikogen via

Η Πρωτοβουλία για το Παιδί και η τοπική οργάνωση ΑΧΕΠΑ Βέροιας «Βεργίνα» σε συνεργασία με την οργάνωση «Βία stop» θα πραγματοποιήσουν ημερίδα με θέμα: "ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ: Ο κύκλος της βίας και της προδοσίας". Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015, στις 17:30 στο Επιμελητήριο Ημαθίας.

Το πρόγραμμα

17:30: Έναρξη – χαιρετισμοί
Μετά την έναρξη της εκδήλωσης θα τιμηθεί από την «Πρωτοβουλία για το Παιδί» ο κ. Νικόλαος Παπαδόπουλος, Ύπατος Κυβερνήτης της ΑΧΕΠΑ για την Ευρώπη.

18:00: «Μύθοι και πραγματικότητα για την ενδοοικογενειακή βία».
Εισήγηση της κ. Ελένης Φώτου, Δικαστικής Ψυχολόγου, Υπ. Διδάκτορος ΔΠΘ – «Βία Στοπ».
Στην εισήγησή της η κ. Φώτου θα καλύψει τους συνήθεις μύθους σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία, θα αναφερθεί σε σημάδια κακοποίησης σε παιδιά και ενήλικες και στο θεωρητικό πλαίσιο (κύκλος της βίας).

18:20: «Το νομικό πλαίσιο της ενδοοικογενειακής βίας».
Εισήγηση του κ. Νικόλαου Καραγιαννίδη, Αστυνόμου Β΄ εν αποστρατεία / Γραμματέα τoυ Ινστιτούτου Πρόληψης και Θεραπείας της Βίας και Προώθησης της Ισότητας των Φύλων «Βία Στοπ» της Καβάλας.
Ο κ. Καραγιαννίδης θα σταθεί στα βασικά σημεία του νόμου, ενώ θα παρουσιάσει τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει η Αστυνομία, σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

18:40: «Τραύμα προδοσίας».
Εισήγηση της κ. Θεοδώρας Νιώπα, Κοινωνικής Λειτουργού της «Πρωτοβουλίας για το Παιδί».
Η κ. Νιώπα θα παρουσιάσει τις επιπτώσεις της ενδοοικογενειακής βίας στη ζωή των παιδιών, όπως καταγράφεται καθημερινά στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας του Οργανισμού.

19:00: Προβολή ταινίας
Προβολή της ταινίας μικρού μήκους "The noir project" των Γρηγόρη Βαρδαρινού και Αναστασίας Μπαρτζουλιάνου.
Το "Noir Project" είναι μία ταινία που πραγματεύεται την ενδοοικογενειακή βία. Συνδυάζοντας με πρωτοτυπία το animation με τη δράση των ηθοποιών, αποπνέει ελπίδα και εκπέμπει ένα ισχυρό κοινωνικό μήνυμα θάρρους και επιμονής απέναντι στις δυσκολίες της καθημερινότητας.

19:30: Συζήτηση

20:00: Πέρας Ημερίδας – παράδοση βεβαιώσεων συμμετοχής