Απεργιακό κάλεσμα απο το Εργατικό Κέντρο Βέροιας

Απεργιακό κάλεσμα απηύθηνε το Εργατικό Κέντρο Βέροιας. Συγκεκριμένα αναφέρει: "Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βέροιας καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τις νέες και τους νέους στην 24ωρη Γενική Απεργία την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη 2015.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες της χώρας μας μετά και τον υπό ψήφιση προϋπολογισμό νέας φοροεπιδρομής και δραματικών περικοπών, τον οδοστρωτήρα του ασφαλιστικού και των επικείμενων ιδιωτικοποιήσεων, μετά το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο με τα πιο σκληρά και βάρβαρα μέτρα και έπειτα από έξι χρόνια ανελέητης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, έχουμε εξαντλήσει τα όρια των αντοχών και ανοχών μας.

Η δογματική εμμονή της κυβέρνησης στη "φιλοσοφία" της τιμωρητικής λιτότητας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης με τα τραγικά αποτελέσματα για οικονομία και κοινωνία, δε μπορούν και δεν πρέπει να συνεχιστούν.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
Άμεση κατάργηση του συνόλου του αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στον στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων.
Καμία αλλαγή στην κοινωνική ασφάλιση που θα μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας.

Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου. Αποκατάσταση της διαδικασίας του περιεχομένου και της καθολικότητας ισχύος του συνόλου των όρων της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας. Κανένα σπίτι στα χέρια ξένου ή εγχώριου τραπεζίτη.
Απόσυρση της σκανδαλώδους και αντικοινωνικής ρύθμισης που εξουδετερώνει το προνόμιο των εργατικών απαιτήσεων στην πτωχευτική διαδικασία.
Να μπει οριστικό τέλος στις πολιτικές φορομπηχτικής επιδρομής κατά των μικρομεσαίων.
Επανασύσταση των φορέων εργατικής εστίας και κατοικίας.

Διασφάλιση από το κράτος της βιωσιμότητας και των παροχών των φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και την επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων στα επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.
Συναδέλφισσες –Συνάδελφοι

Ο αγώνας και η αντιπαράθεση μας με τις ανάλγητες και μνημονιακές πολιτικές είναι μονόδρομος. Πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα με στόχο να αποτρέψουμε τα χειρότερα και να ανατρέψουμε τα προηγούμενα".