Πραγματοποιήθηκε ο 6ος Δημόσιος Ταυτόχρονος Θηλασμός στη Βέροια (φωτογραφίες & βίντεο)

Την Κυριακή το πρωί, η Βέροια συμμετείχε στον 6ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό, στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, που διοργάνωσε η Ομάδα Εθελοντών και Υποστηρικτών Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Βέροια - Ημαθία" (https://www.facebook.com/groups/VeriaThilasmos), μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου Εθελοντών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας.

Από νωρίς έγκυες, θηλάζουσες και μέλλουσες μητέρες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελιάς, με σκοπό να συμμετάσχουν στην εκδήλωση. Επιπλέον στην γιορτή συμμετείχαν και μητέρες πρώην θηλάζουσες, μπαμπάδες, γιαγιάδες, φίλοι και συγγενείς, οι οποίοι στηρίζουν τον μητρικό θηλασμό. Στον σημερινό ταυτόχρονο θηλασμό καταμετρήθηκαν 35 θηλάζουσες, οι οποίες θήλασαν τα μωράκια τους την ίδια ώρα όπως έκαναν κι άλλες γυναίκες σε 44 πόλεις της Ελλάδας.

Οι υπεύθυνες της Ομάδας ενημέρωσαν τις έγκυες και θηλάζουσες μητέρες, μοίρασαν ενημερωτικό υλικό και πραγματοποίησαν κλήρωση με δωράκια και εκπλήξεις.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να ευαισθητοποιήσουν και να αφυπνήσουν τις νέες μητέρες της Ελληνικής κοινωνίας στον μητρικό θηλασμό, με συμβουλές «από μητέρα προς μητέρα».

Στόχος είναι η Ελλάδα να αποτελέσει μια χώρα υποστηρικτική και φιλική προς το θηλασμό, που θα αγκαλιάζει και θα στηρίζει την νέα μητέρα όσο εκείνη θα μαθαίνει την τέχνη του θηλασμού.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά με παιδικά τραγουδάκια, καθώς η παιδική παρουσία ήταν αισθητή. Πολλά παιδάκια αφού πήραν από ένα μπαλόνι, είχαν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν και να φτιάξουν κατασκευές. Ένας μπουφές περιλάμβανες φρούτα και λιχουδιές για μικρούς και μεγάλους.

{globalflash.gallery 129}

{globalflash.gallery 130}