Παιδικός σταθμός, η λύση για τους εργαζόμενους γονείς

paidikos 234

Ο παιδικός σταθμός προσφέρει λύσεις σε πολλές οικογένειες με λιγοστό ελεύθερο χρόνο και εξυπηρετεί πολλούς γονείς στο έργο της φύλαξης παιδιών τις ώρες που οι γονείς εργάζονται. Εκτός από το πρακτικό κομμάτι, ο παιδικός σταθμός ουσιαστικά αποτελεί μια προετοιμασία για το παιδί πριν αυτό εισέλθει στην διαδικασία της βασικής εκπαίδευσης με την έναρξη των μαθημάτων στο δημοτικό σχολείο.

Πολλοί γονείς αισθάνονται άσχημα που χρειάζεται να αφήνουν τα παιδιά τους σε παιδικούς σταθμούς. Η ενοχή που αισθάνονται δεν θα έπρεπε όμως να υφίσταται, καθώς ο παιδικός σταθμός αποτελεί μεγάλη βοήθεια για το παιδί και του παρέχει τα εφόδια που χρειάζεται για να είναι αποδοτικό κατά την διάρκεια των σχολικών χρόνων που έπονται.

Οι παιδαγωγοί που εργάζονται στους παιδικούς σταθμούς, διαθέτουν την γνώση και την εμπειρία που χρειάζεται για να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες ώστε το παιδί να μάθει να κοινωνικοποιείται και να λειτουργεί αποδοτικά όταν συνεργάζεται για διάφορες δραστηριότητες με άλλους συνομηλίκους του. Όλα αυτά παρέχονται μέσα από το παιχνίδι και την διασκέδαση και την ενθάρρυνση για έκφραση που επιδιώκετε από τους παιδαγωγούς. Έτσι, μέσα από το παιχνίδι, το παιδί μαθαίνει να συνεργάζεται, να μοιράζεται αλλά και να επικοινωνεί με συνομήλικα παιδιά.

Επιπλέον, στους παιδικούς σταθμούς οι εκπαιδευτικοί προσφέρουν τις πρώτες γνώσεις που χρειάζονται τα παιδιά ως εφόδιο για να ξεκινήσουν την βασική εκπαίδευση. Η μαθησιακή διαδικασία για να είναι αποδοτική, ενισχύεται με παιχνίδια και εικόνες για να νιώθουν τα παιδιά ευχάριστα.

Για να επιλέξετε έναν παιδικό σταθμό που να ανταποκρίνεται στα δεδομένα τα δικά σας και του παιδιού σας φροντίστε να ερευνήσετε πρώτα τις πιθανές επιλογές που έχετε. Οι περισσότεροι παιδικοί σταθμοί διαθέτουν ιστοσελίδες στο διαδίκτυο και μπορείτε μέσα από αυτές να εξετάσετε την αποδοτικότητα των εκπαιδευτηρίων.

Αν βρίσκεστε σε μία από τις περιοχές Χαλάνδρι, Μαρούσι ή Βριλήσσια μπορείτε να ξεκινήσετε την έρευνά σας από την ιστοσελίδα του παιδικού σταθμού MARVIS.