Πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας και απονομής πτυχίων εθελοντών νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Βέροιας

Την Κυριακή 21 Ιουνίου 2015, στο πλαίσιο των 21ων Παυλείων πραγματοποιήθηκε,  στην αίθουσα του Παύλειου Πολιτιστικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Βέροιας,  η τελετή ορκωμοσίας και απονομής πτυχίων εθελοντών νοσηλευτικής του Περιφερειακού Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Βέροιας.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού  Τμήματος Ε.Ε.Σ. Βέροιας, Σεβ. Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμονας προλόγισε την εκδήλωση και αναφέρθηκε στο σπουδαίο και επιτυχημένο έργο που προσφέρουν οι εθελοντές, που είναι παράδειγμα προσφοράς και αγάπης για τον συνάνθρωπο.

Έπειτα χαιρέτισε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. κ. Παύλος Αυγερινός. Ο κ. Αυγερινός αναφέρθηκε στην μεγάλη πορεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που σηματοδότησε η ανθρωπιά, ο αλτρουισμός, η αλληλεγγύη και η ενότητα. Ιδανικά που με αυτά οι εθελοντές πορεύονται όλα αυτά τα χρόνια, είναι συμπαραστάτες σε μεγάλα φαινόμενα, και έμπρακτα προσπαθούν να προσφέρουν, με απόλυτο σεβασμό, στον πάσχοντα συνάνθρωπο.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, παρακινείται από αυτά τα ιδανικά και αλλάζει σελίδα, χαράζει μια νέα πορεία, μέσα από τη σκληρή δουλειά των νοσηλευτών, σαμαρειτών και εθελοντών και χρειάζεται την στήριξη όλων, για να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες, συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια ο Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Σ. κ. Πυρινός έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή του Περιφερειακού  Τμήματος Ε.Ε.Σ. Βέροιας, που λειτουργεί από το 1939. Όπως ανέφερε έως τώρα λειτούργησαν 18 σχολές και αποφοίτησαν 371 εθελοντές, οι οποίοι σε επίπεδο αγάπης και θυσίας, επέδειξαν ό,τι καλύτερο.

Οι προαναφερόμενοι, συνεχάρησαν την υπεύθυνη – εκπαιδεύτρια κα. Χρύσα Λιούλια για το αξιέπαινο έργο της.

Ακολούθησε η απονομή πτυχίων εθελοντών νοσηλευτικής, τάξεων 2008 - 2014,  η υπόσχεση εθελοντή νοσηλευτικής, η ομιλία μιας εθελόντριας και η απονομή προαγωγών.

Η εκδήλωση έκλεισε με τη συναυλία παραδοσιακών τραγουδιών από την Χορωδία Ανατολικού και τον Χοράρχη κ. Μαυρουδή.

{globalflash.gallery 58}