H Μητρόπολη θα υποδεχτεί την Τιμία Καρά της Οσίας Υπομονής

osia ypomoni

Με την ευκαιρία του εορτασμού των 21ων Παυλείων των οποίων το θέμα είναι «Υπομονή και Καρτερία» η Ιερά μας Μητρόπολη θα υποδεχτεί την Τιμία Καρά της Οσίας μητρός ημών Υπομονής της Βασιλίσσης.

Η Οσία Υπομονή ήταν η μητέρα του τελευταίου Βυζαντινού αυτοκράτορα, του μαρτυρικού Κωνσταντίνου Παλαιολόγου. Μετά την κοίμηση του άνδρα της, αυτοκράτορα Μανουηλ δευτέρου του Παλαιολόγου, εγκατέλειψε τα εγκόσμια και έγινε μοναχή μετονομασθείσα από Ελένη Αυγούστα σε Υπομονή μοναχή. Με ταπείνωση και υπακοή ασκήθηκε επι 25 χρόνια σε Μοναστήρι της Κωνσταντινουπόλεως και αγίασε. Το 1450 παρέδωσε την αγιασμένη της ψυχή στα χέρια του Κυρίου. Η τιμία Κάρα της φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Οσίου Παταπίου της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου απ' όπου και θα μεταφερθεί στην Ιερά μας Μητρόπολη συνοδευομένη από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο.

Την Πέμπτη 25 Ιουνίου στις 7:30 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ναούσης θα γίνει η επίσημη υποδοχή του Λειψάνου και στη συνέχεια θα τελεστεί Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός και Ιερά Αγρυπνία.

Την Παρασκευή 26 Ιουνίου στις 6 μ.μ. το Ιερό Λείψανο θα μεταφερθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Βεροίας όπου και θα εκτίθεται σε προσκύνηση μέχρι την Τρίτη 30 Ιουνίου.