Παύλεια: Ημερίδα για τους κατηχητές - Μουσική εκδήλωση στο Ανατολικό

Katichites2015-101

Την Παρασκευή 12 Ιουνίου το απόγευμα πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο των ΚΑ΄ Παυλείων, στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο Βέροιας εσπερίδα για τους κατηχητές και κατηχήτριες της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας. Η Ημερίδα διοργανώθηκε από το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως και την παρουσίαση είχε ο υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητας αρχιμ. Διονύσιος Ανθόπουλος. Χαιρετισμό απηύθυνε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων.

Εισηγήσεις έγιναν από: α) π. Σπυρίδωνα Βασιλάκο, υπεύθυνο του εκκλησιαστικού ραδιοφώνου της Ι.Μ. Θηβών, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Ἡ ὑπομονή ὡς πνευματικό δομικό ὑλικό στήν οἰκοδομή τῆς κατηχήσεως» και β) κ. Βασιλική Κώστα, καθηγήτρια Νευρολογίας Α.Π.Θ. η οποία ανέπτυξε το θέμα: «Αργά βαδίζει ο Χριστός». Μετά το τέλος των εισηγήσεων έγινε συζήτηση επί των θεμάτων που τέθηκαν.

ATimotheos2015-104

Πανηγύρισε ο ιερός ναός αγίου Τιμοθέου στη Βέροια

Την Παρασκευή 12 Ιουνίου το πρωί ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό αγίου Τιμοθέου στη Βέροια. Μετά το τέλος της θείας λειτουργίας ευχήθηκε στον εορτάζοντα εφημέριο του ιερού ναού αρχιμ. Τιμόθεο.

Anatoliko2015-102

Μουσική εκδήλωση στο Ανατολικό

Την Πέμπτη 11 Ιουνίου το απόγευμα διοργανώθηκε στο Ανατολικό της Καμπανίας εκδήλωση, στο πλαίσιο των ΚΑ΄ Παυλείων με τίτλο « Με τα φτερά της Ελληνικής Μουσικής».

Το πρόγραμμα περιελάμβανε παραδοσιακά τραγούδια από τη νεοσύστατη Χορωδία του Ανατολικού υπό τη διεύθυνση του κ. Μαυρουδή. Χαιρετισμό απηύθυνε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων ενώ την εκδήλωση παρουσίασε ο αρχιμ. Θεόφιλος Λεμοντζής, Αρχιερατικός Επίτροπος Καμπανίας. Ήταν η πρώτη φορά που η ενορία του Ανατολικού συμμετείχε στα Παύλεια και ο σεβασμιώτατος συνεχάρη τόσο τον εφημέριο της Ενορίας π. Μιχαήλ Ποδαρά, όσο και τους συνεργάτες του για την επιτυχία της εκδήλωσης.