Διήμερη εκδρομή στη λίμνη Οχρίδα πραγματοποίησε το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Νάουσας

Το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Μαΐου, το Τοπικό Τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, πραγματοποίησε για τις φίλες του αξέχαστη διήμερη εκδρομή στη λίμνη Οχρίδα. Πρώτος σταθμός στη γειτονική χώρα τα Μπίτολα, όπου οι κυρίες απόλαυσαν τη βόλτα τους στον πεζόδρομο Σιρόκ σοκάκ, περιηγήθηκαν στα τοπικά αξιοθέατα και προσκύνησαν στον απλό εξωτερικά αλλά σπάνιας ομορφιάς εσωτερικά ναό του Αγίου Δημητρίου.

Η συνέχεια της εκδρομής περιελάμβανε την πόλη της Οχρίδας, κατά την οποία ο χαρισματικός ξεναγός μύησε τις συμμετέχουσες στη Βυζαντινή Οχρίδα και την αμφιθεατρικά χτισμένη παλιά πόλη. Μετά το γεύμα, ακολούθησε ξενάγηση τη Στρούγκα και επίσκεψη στο εντυπωσιακό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, με εκθέματα από την χλωρίδα και πανίδα της περιοχής. Η πρώτη μέρα έκλεισε με ζωντανή μουσική και γλέντι αστείρευτου κεφιού.

Το πρωί της Κυριακής, οι συμμετέχουσες είχαν την ευκαιρία να εκκλησιαστούν στο μοναστήρι του Οσίου Ναούμ και να θαυμάσουν χειροτεχνήματα και κοσμήματα από λέπια ψαριού. Περνώντας τα σύνορα, ο πρώτος σταθμός ήταν το Πόγδραδετς, όπου οι φίλες του Οδηγισμού δοκιμάσανε το φημισμένο ψάρι της λίμνης "κοράνι".

Επόμενος σταθμός λίγο πριν την επιστροφή στην Ελλάδα η Κορυτσά, όπου εκτός από την βόλτα στον πεζόδρομο της πόλης, δόθηκε η ευκαιρία επίσκεψης στον επιβλητικό ναό της Αναστάσεως, τον δεύτερο μεγαλύτερο των Βαλκανίων.

Τελευταία πόλη που, επί ελληνικού πλέον εδάφους, η Καστοριά, στην οποία οι εκδρομείς απόλαυσαν παραλίμνια τον καφέ τους. Οι κυρίες που συμμετείχαν επέστρεψαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη εκδρομή.