Προετοιμάζοντας το βρεφικό δωμάτιο - Βρεφικά έπιπλα και ο ρόλος του παρκοκρέβατου

paidiko-domatio

Είναι γεγονός πως ο ερχομός του μωρού σας έχει αγχώσει όλα τα μέλη της οικογένειας, ειδικά όταν μιλάμε για το πρώτο μωράκι. Πολλές μανούλες συνήθως δεν ξέρουν τα έπιπλα με τα οποία πρέπει να διακοσμήσουν το βρεφικό δωμάτιο κυρίως ώστε αυτό να είναι λειτουργικό και να τις βοηθάει στην καθημερινότητα.

Εμείς σας προτείνουμε πριν την τελική σας επιλογή για τα βρεφικά έπιπλα του μωρού σας να κάνετε πρώτα μια έρευνα αγοράς αναλογικά με τον προϋπολογισμό που έχετε κάνει για τα έξοδα του βρεφικού δωματίου και να αγοράσετε έπιπλα τα οποία θα είναι λειτουργικά για τον χώρο και θα μείνουν και στο παιδικό και όχι μόνο στο βρεφικό δωμάτιο.

Αρχικά, το πρώτο και βασικότερο έπιπλο το οποίο πρέπει να αγοράσετε είναι μια κούνια. Η επιλογή της ιδανικής κούνιας φυσικά και δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πρέπει να πληροί τις κατάλληλες προδιαγραφές ώστε να είστε σίγουρες για την ασφάλεια του μωρού σας. Εκείνο το οποίο πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα είναι η απόσταση ανάμεσα στα κάγκελα της κούνιας να μην ξεπερνάει τα 7cm και να είναι βαμμένη με οικολογικά υλικά.

Επιπροσθέτως, επενδύστε σε μια αναπαυτική πολυθρόνα που ενδεχομένως να μπορεί να γίνεται και κρεβάτι. Ποτέ δεν ξέρετε πόσα βράδια μπορεί να μείνετε στο πλάι του μωρού σας είτε επειδή βγάζει δοντάκια, είτε επειδή σας πήρε ο ύπνος την ώρα που του διαβάζατε ένα παραμύθι.

Έπειτα, ένα ακόμη έπιπλο το οποίο πρέπει να προμηθευτείτε είναι η αλλαξιέρα. Πολλές μανούλες επιλέγουν μια συρταριέρα την οποία διαμορφώνουν σε αλλαξιέρα, ώστε να μην προβαίνουν σε περιττά έξοδα και την κρατάνε και σαν έπιπλο για το μελλοντικά παιδικό δωμάτιο. Άλλες πάλι προτιμούν την αλλαξιέρα γιατί τις βοηθάει ιδιαίτερα στο άλλαγμα του μωρού. Η επιλογή είναι δική σας!

Τέλος, ένα ακόμη βρεφικό έπιπλο το οποίο είναι απαραίτητο σε κάθε βρεφικό δωμάτιο είναι το παρκοκρέβατο

parkokrev

Αν φοβάστε να το αφήσετε στην κούνια ή ακόμη αν θέλετε να το έχετε μαζί σας στο σαλόνι ή στην κουζίνα την ώρα που μαγειρεύετε το παρκοκρέβατο αποτελεί την ιδανική λύση. Με αυτόν τον τρόπο θα είστε σίγουρες ότι το μωράκι σας είναι σε ένα ασφαλές σημείο όπου μπορεί να παίξει ή να κοιμηθεί.

Extra tip: Επενδύστε σε ένα παρκοκρέβατο που έχει αποθηκευτικές τσέπες για τα απαραίτητα μικροαντικείμενα που χρειάζεται το μωράκι σας και αλλαξιέρα.

Ευχαριστούμε θερμά το ηλεκτρονικό κατάστημα βρεφικών ειδών mommy's baby για τις πολύτιμες συμβουλές του!