Καρέκλες Γραφείου: Τι χρειάζεστε για να εξοπλίσετε σωστά το γραφείο σας

Η επιλογή επαγγελματικού εξοπλισμού για ένα νεοσύστατο γραφείο είναι κάτι που πρέπει να γίνεται με προσοχή. Τόσο η αισθητική σημασία όσο και η λειτουργικότητα θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη καθώς πέρα από την ξεχωριστή τους σημασία μπορούν να παίξουν καίριο ρόλο στην απόδοση των υπαλλήλων και των στελεχών μιας επιχείρησης.

Οι καρέκλες γραφείου είναι αναπόσπαστο κομμάτι ενός τέτοιου εξοπλισμού και όπως είναι φυσικό η επιλογή τους θα πρέπει να γίνεται με βάση όσα αναφέρθηκαν παραπάνω.  

Τι είδους καρέκλες θα χρειαστώ.

Ξεκινώντας τον εξοπλισμό θα χρειαστούμε ουσιαστικά τρία διαφορετικά είδη καρέκλας. Έτσι από τη μία πλευρά συναντάμε διευθυντικές καρέκλες γραφείου (όπως αυτές) και καρέκλες προσωπικού. Σε αυτές θα πρέπει φυσικά να προστεθούν οι καρέκλες επισκέπτη.

Ο λόγος για τον παραπάνω διαχωρισμό δεν είναι τυχαίος. Οι καρέκλες που προορίζονται για το προσωπικό και τα διευθυντικά στελέχη έχουν διαφορετικές απαιτήσεις από τις σχετικά πιο απλές καρέκλες επισκέπτη. Αναζητώντας λοιπόν καρέκλες γραφείου διευθυντικές ή προσωπικού θα πρέπει οπωσδήποτε να λάβουμε υπόψη μας ότι προορίζονται για άτομα τα οποία θα τις χρησιμοποιούν για ένα μεγάλο διάστημα μέσα στην ημέρα.

Η επιλογή του σωστού τύπου καρέκλας είναι απόλυτα λογικό να σχετίζεται με την απόδοση του προσωπικού καθώς έχει τεράστια σημασία για την κατάστασή του.

Η λύση λοιπόν για τις δύο παραπάνω περιπτώσεις βρίσκεται σε ανατομικές καρέκλες γραφείου που θα βοηθήσουν στελέχη και προσωπικό να παραμένουν ξεκούραστα κατά την πολύωρη παραμονή τους στο γραφείο.

karekles2

Ανατομικές Καρέκλες Γραφείου

Ποια είναι όμως τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν τις ανατομικές καρέκλες γραφείου από τις απλές;

  • Δυνατότητα στήριξης της οσφυϊκής μοίρας και του πάνω μέρους του κορμού με διαμόρφωση που μιμείται την καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης.
  • Ρύθμιση του ύψους και της κλίσης της πλάτης.
  • Πλούσιο υλικό γεμίσματος για την πλάτη και το κάθισμα. Ικανό πλάτος και βάθος έτσι ώστε να προσφέρει άνεση.
  • Μπράτσα ρυθμιζόμενα σε ύψος και πλάτος
  • Μηχανισμός ανάκλισης

Αξίζει μια τέτοια επένδυση;

Η εμπειρία δείχνει ότι μια ανατομική καρέκλα συμβάλει στην απόδοση και την παραγωγικότητα. Είναι μια σημαντική επένδυση τουλάχιστον για διευθυντικές καρέκλες γραφείου.