Πώς να προετοιμαστείτε για την επισκευή του λάπτοπ σας

Η επισκευή ενός λάπτοπ μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη υπόθεση αν δεν είστε ειδικός και δεν έχετε την απαραίτητη εμπειρία, καθώς μπορεί να μετατρέψει ένα απλό πρόβλημα σε μία σημαντική ζημιά που να μη μπορεί να επιδιορθωθεί. Για το λόγο αυτό, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να απευθυνθείτε σε κάποιον επαγγελματία τεχνικό, ικανό να επισκευάσει σχεδόν κάθε βλάβη του υπολογιστή σας και να σας βοηθήσει με την ανάκτηση των δεδομένων σας, σε περίπτωση που τη χρειάζεστε. Ακόμα κι έτσι, όμως, υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιήσετε για να προετοιμάσετε τον υπολογιστή σας κατάλληλα για την επικείμενη επισκευή.

Back Up

Αν η ζημιά που έχει πάθει το λάπτοπ σας δεν έχει επηρεάσει τη δυνατότητά του να ανοίγει και να πραγματοποιεί βασικές λειτουργίες, είναι σημαντικό να φυλάξετε κάθε αρχείο που έχετε αποθηκευμένο μέσα του, για να μη το χάσετε κατά τη διαδικασία της επισκευής του. Σαν αποθηκευτικοί χώροι για back up μπορούν να χρησιμεύσουν τόσο φορητές συσκευές, όπως cd ή usb sticks ή διαδικτυακοί αποθηκευτικοί χώροι, όπως το iCloud, το Google Drive και το DropBox. Αν, από την άλλη, ο υπολογιστής σας αδυνατεί να ανοίξει και δεν έχετε αποθηκεύσει τα αρχεία σας, καλό είναι να αρχίσετε από τώρα να αναζητάτε μεθόδους για ανάκτηση δεδομένων.

Διάλεξε τον κατάλληλο τεχνικό

Κατά την έρευνά σας για τεχνικό εξειδικευμένο στις επισκευές λάπτοπ, η πρώτη κίνηση που μπορείτε να κάνετε είναι να αποκτήσετε μια πρώτη εικόνα για αντίστοιχες εταιρείες στην περιοχή σας. Οι κριτικές του κοινού στο διαδίκτυο και οι γνώμες γνωστών και φίλων αποτελούν μία από τις καλύτερες πηγές πληροφοριών από πρώτο χέρι. Όταν εντοπίσετε τα καταστήματα επισκευής λάπτοπ και υπολογιστών που σας ενδιαφέρουν, επισκεφθείτε τη διαδικτυακή τους πλατφόρμα. Κάντε μια έρευνα αγοράς, συγκρίνοντας τα κόστη κατασκευής, την εγγύηση της υπηρεσίας και την πιστοποίηση των τεχνικών και των υλικών που χρησιμοποιούν. Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία που πρέπει να σας ενδιαφέρουν σε ό,τι αφορά την εύρεση του κατάλληλου για εσάς τεχνικού υπολογιστών. Τότε, πραγματοποιήστε την πρώτη σας επίσκεψη για να λάβετε μια πρώτη διάγνωση για την κατάσταση του υπολογιστή σας.

Βρείτε ανταλλακτικά

Αφότου ο τεχνικός υπολογιστών έχει εξετάσει τον υπολογιστή σας, θα σας ενημερώσει για το πρόβλημά του, αν είναι εφικτό να διορθωθεί, το κόστος επισκευής και τα τυχόν ανταλλακτικά υλικά που θα χρειαστεί η επιδιόρθωσή του. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να προμηθευτείτε από αλλού τα υλικά αυτά, είναι δική σας δουλειά να τα εντοπίσετε και να εφοδιάσετε τον επισκευαστή με αυτά. Κατά προτίμηση, αναζητήστε επίσημα ανταλλακτικά των κατασκευαστών μέσω του Google και του eBay.