Πώς να επιλέξετε τα κατάλληλα πόμολα για τα ντουλάπια της κουζίνας σας

Παρόλο που έχετε κατασταλάξει σε όλες τις επιλογές για την καινούρια σας κουζίνα, έχετε διαλέξει την τέλεια διαρρύθμιση, την ιδανική απόχρωση των ντουλαπιών κουζίνας, το κατάλληλο χρώμα για τα πλακάκια, μένει μια απόφαση που πρέπει να πάρετε και αφορά στα πόμολα των ντουλαπιών. Μπορεί να σας φαίνεται μια μικρή απόφαση άνευ σημασίας, αλλά τα πόμολα μπορούν να συμβάλουν στο «δέσιμο» και στην ύπαρξη ενιαίου στιλ στον χώρο της κουζίνας σας.

Στρογγυλά πόμολα ή λαβές

Το πρώτο βήμα για την επιλογή των κατάλληλων πόμολων για τα ντουλάπια κουζίνας σας είναι να αποφασίσετε το είδος που θα επιθυμούσατε για τον χώρο σας. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιών διαθέτουν έναν συνδυασμό στρογγυλών πόμολων και χειρολαβών, αλλά η αποκλειστική χρήση χειρολαβών αποτελεί μια πολύ δημοφιλή τάση που δε φαίνεται να εκλείπει. Οι λαβές είναι ευκολότερες στη χρήση, όταν πρόκειται για συρτάρια, καθώς είναι πιο εύκολα στο πιάσιμο, απ’ ότι τα στρογγυλά πόμολα. Τα τελετυαία είναι πιο εύχρηστα στις πόρτες των ντουλαπιών. Ακόμα ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν κατά την επιλογή του είδους πόμολου που θέλετε είναι το μέγεθος του, καθώς είναι σημαντική τόσο η ευκολία χρήσης του όσο και η σχέση ανάμεσα στο μέγεθός του και στις διαστάσεις των ντουλαπιών σας.

Η επένδυση των πόμολων

Η επένδυση των πόμολων των ντουλαπιών της κουζίνας σας είναι μια ακόμα επιλογή που πρέπει να κάνετε. Δημοφιλείς επιλογές είναι το νικέλιο και το χρώμιο, με τον μπρούντζο να κάνει επίσης την επανεμφάνισή του. Το σπουδαίο χαρακτηριστικό των πομόλων είναι ότι δεν χρειάζεται να ταιριάζουν με τις βρύσες και τον φωτισμό του χώρου. Παρ’ όλα αυτά, θα έπρεπε να συνάδουν και να αναδυκνύουν τις επενδύσεις των υπολοίπων επίπλων της κουζίνας σας.

Το στιλ των πόμολων

Τα πόμολα των ντουλαπιών κουζίνας είναι τα κοσμήματα των ντουλαπιών και μπορούν να βελτιώσουν το δωμάτιο και το σχεδιαστικό στιλ που στοχεύετε να πετύχετε. Υπάρχουν απεριόριστες επιλογές όσον αφορά στα πόμολα και, αν έχετε μια ξεκάθαρη ιδέα του στιλ της κουζίνας σας, θα βοηθηθείτε στο να περιορίσετε τις επιλογές σας σε αυτές που είναι κατάλληλες για τον χώρο σας. Το στιλ των πόμολων πρέπει, σαφώς, να ταιριάζει με το στιλ των υπόλοιπων επίπλων της κουζίνας σας, ώστε να δημιουργείται ένα ιδανικό σύνολο.