Διακόσμηση Τοίχου - 7 έξυπνες ιδέες για να μεταμορφώσετε τους τοίχους του σπιτιού σας

Η διακόσμηση τοίχου δε θα αλλάξει μόνο την εικόνα του χώρου σας αλλά και τη διάθεσή σας καθώς οι ώρες που περνάτε στο σπίτι σας θα γίνουν πιο δημιουργικές σε ένα περιβάλλον με στυλ και υψηλή αισθητική. Ένας απλός τοίχος μπορεί να μετατραπεί σε έργο τέχνης και να δώσει χρώμα στην καθημερινότητά σας με μερικές διακοσμητικές πινελιές. Εμείς συγκεντρώσαμε για εσάς 7 έξυπνες ιδέες διακόσμησης τοίχου για να επιλέξετε αυτή που σας ταιριάζει περισσότερο.

1. Κορνίζες σε διάφορα σχέδια

Μία σύνθεση από κορνίζες σε διάφορα μεγέθη μπορεί να μεταμορφώσει τον τοίχο του σαλονιού σας. Επιλέξτε κορνίζες σε διαφορετικές διαστάσεις που μοιάζουν μεταξύ τους για συνοχή και ομοιομορφία. Οι πολυδιάστατες κορνίζες Prisma Multi της Umbra είναι ιδανικές για αυτό τον σκοπό. Χρησιμοποιείστε προσωπικές σας φωτογραφίες, αφίσες ή φωτογραφίες από τοπία σε παρόμοιες χρωματικές αποχρώσεις και δημιουργείστε μία ενιαία εικόνα που θα δώσει μία νέα, ζεστή όψη στον χώρο σας.

umbra prisma photo display collection 1

2. Πρωτότυπα διακοσμητικά τοίχου

Ξεφύγετε από τα συνηθισμένα και χρησιμοποιείστε πρωτότυπα διακοσμητικά για τον τοίχο του παιδικού δωματίου. Πεταλούδες ή λουλούδια από εύκαμπτο πλαστικό, όπως για παράδειγμα το Wallflower της εταιρείας Umbra, θα φέρουν μία χαρούμενη νότα φύσης στο δωμάτιο του παιδιού σας προσφέροντας ταυτόχρονα ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα στη διακόσμηση τοίχου.

wallflower wall decor white umbra 4

3. Διακοσμητικοί καθρέφτες

Ένας καθρέφτης μεγαλώνει οπτικά τον χώρο και αντανακλά το φως, κάνοντας αμέσως ένα δωμάτιο να δείχνει πιο φωτεινό. Τοποθετήστε έναν μεγάλο καθρέφτη στο κέντρο του σαλονιού σας και το σαλόνι σας θα δείξει μεγαλύτερο. Επιλέξτε μοντέρνα σχέδια που να ταιριάζουν με την αισθητική του χώρου σας για να απογειώσετε την διακόσμηση τοίχου του σαλονιού σας. Εμείς ξεχωρίσαμε τον καθρέφτη Dissolve Parts από τη συλλογή Addiction της Robba Edition.

dissolve parts mirror arik levy robba edition 2

4. Μεταλλικοί χάρτες

Για εσάς που λατρεύετε τα ταξίδια, ήρθαν οι μεταλλικοί χάρτες που θα δώσουν ζωή στον τοίχο σας. Διαλέξτε έναν μεταλλικό χάρτη, όπως π.χ. τον MAPPIT της εταιρείας Umbra, σημαδέψτε τα μέρη που έχετε επισκεφθεί πάνω στο χάρτη και κρεμάστε φωτογραφίες και αναμνηστικά από τα ταξίδια σας. Ιδανική λύση για όσους αγαπούν τις φωτογραφίες αλλά αναζητούν κάτι παραπάνω από τις κοινές κορνίζες.

umbra mappit titanium metal wall decor 2

5. Κρεμαστά γλαστράκια

Είστε έτοιμοι για επιστροφή στη φύση; Κρεμάστε γλαστράκια στον τοίχο του σαλονιού ή της κουζίνας σας, όπως π.χ. τα Hover Pot από την Thelermont Hupton, και γεμίστε τα με τα αγαπημένα σας φυτά και λουλούδια. Ιδανικά επιλέξτε φυτά εσωτερικού χώρου που δεν μεγαλώνουν πολύ για να εξασφαλίσετε ότι θα λαμβάνουν την φροντίδα που χρειάζονται και θα δείχνουν πάντα όμορφα στον τοίχο σας.

Hover in kitchen 056 Thelermont Hupton

6. Αυτοκόλλητα τοίχου

Τέλος με τους βαρετούς, μονότονους τοίχους. Μετά τις ταπετσαρίες, ήρθαν τα αυτοκόλλητα τοίχου για να δώσουν χρώμα στον χώρο σας και θα τα λατρέψετε. Ένα μόνο αυτοκόλλητο μπορεί να μεταμορφώσει ακόμα και το πιο απλό δωμάτιο. Τοποθετούνται εύκολα, αφαιρούνται εύκολα και αλλάζουν τη διάθεσή σας. Διαλέξτε κάτι πρωτότυπο και minimal όπως π.χ. το αυτοκόλλητο A Mountain for President από την Domestic. Είστε έτοιμοι να τα δοκιμάσετε;

domestic a mountain for president wall sticker

7. Ράφια σε διάφορα σχέδια

Η σταθερή και κλασική επιλογή στην διακόσμηση τοίχου δεν είναι άλλη από τα ράφια. Τοποθετείστε μεγάλα και μικρά ράφια σε όλους τους χώρους του σπιτιού σας και γεμίστε τα με βιβλία, διακοσμητικά και αναμνηστικά από τα ταξίδια σας. Επιλέξτε ράφια σε μοντέρνα σχέδια και minimal γραμμές και δημιουργείστε μικρές θεματικές γωνιές που θα ζεστάνουν και θα αναδείξουν τον χώρο σας. Ιδανική επιλογή η βιτρίνα Dazibao, σχεδιασμένη από τους Gonzo & Vicari για την Tonelli Design.

dazibao bookcase by tonelli design 2

Μέσα από το eshop DesignIsThis μπορείτε να βρείτε πρωτότυπες ιδέες για διακόσμηση τοίχου που θα απογειώσουν τον χώρο σας.