Μικρή κουζίνα; Εντυπωσιακή κουζίνα!

Ένας μικρός χώρος, συνήθως δεν δημιουργεί εντυπωσιακούς συνειρμούς. Μπορεί όμως να μην περάσει απαρατήρητος, αλλά τουναντίον να εντυπωσιάσει με την διαρρύθμιση και διακόσμηση του.

Ιδιαίτερα η κουζίνα επιβάλλεται να είναι έξυπνα διακοσμημένη γιατί κάθε εκατοστό είναι πολύτιμο.

Αν ρωτήσετε έναν διακοσμητή, θα σας πει ότι τα δύο βασικά στοιχεία που πρέπει να προσέξετε είναι η διάταξη και το χρώμα.

Ξεκινώντας από το χρώμα, είναι γνωστό πως τα ανοιχτά χρώματα βοηθούν τους μικρούς χώρους, και ένα υλικό που δημιουργεί αντανακλάσεις μας δίνει την αίσθηση μεγαλύτερου χώρου.

Το δεύτερο που πρέπει να κοιτάξουμε είναι η λειτουργικότητα της κουζίνας μας. Είναι γνωστό πως όσο αποθηκευτικό χώρο και να έχουμε ποτέ δεν επαρκεί. Μια κουζίνα για να είναι λειτουργική πρέπει να μπορεί να αποθηκεύσει τα σκεύη (πιάτα, κατσαρόλες, μαχαιροπίρουνα, ποτήρια κτλ.), πρώτες ύλες (μπαχαρικά, κονσέρβες κτλ), χώρο για ηλεκτρικές συσκευές που χρησιμοποιούμε (καφετιέρες, φούρνος μικροκυμάτων, πλυντήριο).

Ανάλογα με τις προσωπικές μας ανάγκες λοιπόν σχεδιάζουμε την κουζίνα τοποθετώντας όλα τα προϊόντα που θέλουμε να έχουμε σε αυτήν. Γενικά από τα σχέδια πρέπει να ξέρουμε ακριβώς που θα τοποθετηθούν τα πάντα. Στην περίπτωση που ο χώρος δεν επαρκεί για όλα όσα θέλουμε, εστιάζουμε στα πιο σημαντικά.

Αυτό που προκύπτει από τα παραπάνω, είναι η ανάγκη να καταφύγετε σε ειδικούς σχεδιαστές και διακοσμητές, που με την εμπειρία τους, την τεχνογνωσία τους, τη διεισδυτική ματιά τους, θα μεταμορφώσουν τον χώρο σας, όσο μικρός κι αν είναι, σε μια φιλόξενη και ανθρώπινη εστία ζεστασιάς και θαλπωρής.

Κι έτσι, θα μπορείτε να εντυπωσιάσετε τους οικείους σας, προσφέροντάς τους μια γωνιά υψηλής αισθητικής, ποιότητας και εργονομίας.

Οι γραμμές και ο σχεδιασμός των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν για να εξοπλίσετε το χώρο σας, μπορούν, αν προέρχονται από έμπειρη ματιά, να αλλάξουν τελείως την αίσθηση των περιορισμένων διαστάσεων και της στενότητας των κινήσεων και των εργασιών που μπορούν να γίνουν εκεί.

Πάντως υπάρχουν ή μπορεί να σχεδιαστούν για εσάς τα κατάλληλα έπιπλα κουζίνας στις φόρμες, τα χρώματα, με τους αποθηκευτικούς χώρους και τα αξεσουάρ που θα χρειαστείτε.

Άλλωστε, η αισθητικήκαι η λειτουργικότητα της κουζίνας, δεν είναι προνόμια που απολαμβάνουν μόνο οι μεγάλοι χώροι. Μια μικρή κουζίνα μπορεί να είναι περισσότερο λειτουργική και όμορφη, από ότι μια μεγάλη κουζίνα που δεν έχει σχεδιαστεί σωστά, και δεν είναι τοποθετημένες οι συσκευές της με γνώμονα τη καθημερινή χρήση.

Το σημαντικότερο κομμάτι για τις κουζίνες είναι η σχεδίαση. Και για την κατάλληλη σχεδίαση υπάρχουν οι ειδικοί.

Στην εταιρία σχεδίασης και παραγωγής επίπλων Θεοδωρίδη, οι σχεδιαστές είναι έμπειροι, και εξοικειωμένοι με τη σχεδίαση μικρών κουζινών.

Θα σας προτείνουν τα πλέον κατάλληλα έπιπλα κουζίνας, ειδικά σχεδιασμένα για το δικό σας χώρο. Και θα μεταμορφώσουν την καθημερινότητα σας δημιουργώντας μια κουζίνα που δεν θα την χορταίνετε!