Μελάνια εκτυπωτή: ποια είναι κατάλληλα για τη συσκευή σας

Τα αυθεντικά μελάνια παράγονται από τις κατασκευάστριες εταιρείες των εκτυπωτικών συσκευών και εγγυώνται άψογο αποτέλεσμα εκτυπώσεων από την πρώτη χρήση.

Μεγάλη μερίδα των χρηστών ωστόσο, τείνουν να αναζητούν εναλλακτικές λύσεις για την ανατροφοδότηση των inkjet εκτυπωτών τους, εξαιτίας του κόστους των γνήσιων ανταλλακτικών δοχείων.

Πόσο ασφαλείς είναι οι οικονομικές επιλογές που διατίθενται στην αγορά για μελάνια πέρα των γνησίων; Μάθετε τι είναι τα αυθεντικά, τα συμβατά και τα επαναγεμιζόμενα μελάνια και επιλέξτε τα ιδανικά για τον εκτυπωτή σας.

Αυθεντικά, συμβατά ή επαναγεμιζόμενα;

Οι χρήστες έχουν στη διάθεσή τους 3 επιλογές για μελανια εκτυπωτων στο εμπόριο: τα αυθεντικά, τα συμβατά και τα επαναγεμιζόμενα.

Αυθεντικά μελάνια

Τα αυθεντικά μελάνια παράγονται από τις ίδιες εταιρείες που κατασκευάζουν τις περισσότερες εκτυπωτικές συσκευές της αγοράς. Φέρουν την πιστοποίηση καταξιωμένων στον χώρο της τεχνολογίας κατασκευαστών και εξυπηρετούν στο έπακρο τους χρήστες που τα επιλέγουν. Το κόστος τους είναι υψηλότερο σε σχέση με τις διαφορετικές επιλογές που προσφέρονται στο εμπόριο. Εγγυώνται όμως τη μέγιστη δυνατή ποιότητα στις εκτυπώσεις σας και εξασφαλίζουν μεγαλύτερο όριο ζωής της συσκευής σας.

Συμβατά μελάνια

Τα συμβατά μελάνια διατίθενται στο εμπόριο σε χαμηλότερες τιμές σε σχέση με τα αυθεντικά και κατασκευάζονται από τρίτους κατασκευαστές οι οποίοι δεν είναι οι ίδιοι που έχουν κατασκευάσει και τον εκτυπωτή σας. Είναι ολοκαίνουρια και τα αγοράζετε σφραγισμένα στη συσκευασία τους όπως ακριβώς θα προμηθευόσαστε και τα αυθεντικά από τον κατασκευαστή του εκτυπωτή σας. Η ποιότητά τους επαφίεται στην αξιοπιστία του προμηθευτή που επιλέγετε. Είναι καλό να γνωρίζετε ότι στην αγορά διατίθενται συμβατά μελάνια που δεν έχουν τις ίδιες δυνατότητες με τα αυθεντικά ούτε σε διάρκεια ούτε σε ποιότητα.

Επαναγεμιζόμενα μελάνια

Τα επαναγεμιζόμενα είναι τα μελάνια εκείνα με τα οποία γεμίζονται οι συσκευασίες των αυθεντικών, σε ειδικά καταστήματα που συναντά κανείς σε όλη τη χώρα. Η επιλογή των επαναγεμιζόμενων μελανιών κρίνεται εξαιρετικά επίφοβη για την διατήρηση της καλής λειτουργίας του εκτυπωτή, καθώς η ποιότητά τους είναι αμφίβολη. Προτιμήστε τα μόνο αν εμπιστεύεστε τον επαγγελματία που διαθέτει στο εμπόριο τα συγκεκριμένα επαναγεμιζόμενα μελάνια που χρειάζεστε και αν είστε ικανοποιημένοι από το εκτυπωτικό αποτέλεσμα που προσφέρουν.

Γιατί είναι προτιμότερο να επιλέγετε τα αυθεντικά

Οι νέοι εκτυπωτές δύνανται να «καταλάβουν» αν ο χρήστης έχει τοποθετήσει αυθεντικά ή άλλου είδους μελάνια. Στην περίπτωση που τοποθετήσετε μη πιστοποιημένα μελάνια, η συσκευή δεν πραγματοποιεί εκτυπώσεις.

Η πρακτική του ελέγχου της αυθεντικότητας των δοχείων μελάνης καθιερώνεται ολοένα και περισσότερο από τους κατασκευαστές. Συμβαίνει διότι δεν είναι διατεθειμένοι να επιτρέψουν στους εναλλακτικούς προμηθευτές να κερδίζουν από τη διάθεση της μελάνης, ιδιαίτερα όταν έχουν ήδη αποφασίσει ότι οι εκτυπωτές πωλούνται σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές και ότι τα κέρδη τους προέρχονται από τα αναλώσιμα.