Κλειδαράς – Η πιο χρήσιμη 24ωρη υπηρεσία

Είναι κάτι που δεν το παρατηρεί κανείς εκτός κι αν βρεθεί στην ανάγκη του. Κάτι που περνάει απαρατήρητο προφανώς επειδή θεωρείται πια αυτονόητο κι ας είναι κομματάκι επίπονο και απαιτεί και σοβαρότητα από τον “εκτελούντα την υπηρεσίαν”.

Αναφέρομαι στο ευγενές και χρήσιμο επάγγελμα του κλειδαρά και ιδιαιτέρως στην υπηρεσία που παρέχουν κυρίως εκείνοι που την εκτελούν επί εικοσιτετραώρου βάσεως. Είναι αλήθεια πως δεν λειτουργούν όλοι οι επαγγελματίες κλειδαράδες σε 24ωρη βάση καθώς ωστόσο δεν είναι και όλοι μέλη του ΣΑΕΚ.

Ο κλειδαράς είναι λίγο σα τον φαρμακοποιό αν και η γκάμα των προϊόντων του φαρμακείου είναι λίγο (λίγο όμως) μεγαλύτερη από αυτή των κλειδαράδικου. Ο κλειδαράς είναι λίγο σα τον φαρμακοποιό γιατί κι αυτός υπάρχει επειδή είναι απαραίτητος και αναγκαίος, κυρίως κάποιες ώρες της ημέρας – και περισσότερο κάποιες της νύχτας – οπότε γίνεται και σωτήριος.

Φαντάσου όταν γυρνάς στις 4 το πρωί και φτάνοντας μπροστά στην πόρτα σου διαπιστώνεις πως δεν μπορείς να την ανοίξεις αφού ξέχασες μέσα τα κλειδιά σου. Τι κάνεις; ΜΟΝΟ ο κλειδαράς 24ώρου μπορεί να σε σώσει. Και θα σπεύσει να το κάνει μόλις τον καλέσεις.

Ταξίδευα με την κόρη μου, εκείνη ήταν τότε ακόμα τεσσάρων. Ήταν γύρω στις 10 το βράδυ όταν σταμάτησα σ'ενα ζαχαροπλαστείο ν'αγοράσω μερικά γλυκά, λίγο πριν φτάσουμε στον προορισμό μας, στο σπίτι φιλικής οικογένειας κάπου στην επαρχία. Κάτσε εδώ και περίμενέ με, της είπα και την άφησα στο αυτοκίνητο, με τη γιαγιά, έξω από το ζαχαροπλαστείο. Πριν προλάβω να δώσω την παραγγελία μου να σου στο κατάστημα η γιαγιά μας. Έντρομη, τη βλέπω να ακολουθείται απο την κόρη μου που καταχαρούμενη με την πράξη της μου λέει να μην ανησυχώ καθώς κλείδωσε εκείνη το αυτοκίνητο, πατώντας την ασφάλεια από μέσα.

Τρέχα λοιπόν να βρεις τρόπο ν'ανοίξεις και να ξαναμπείς στο αυτοκίνητο στις 10 το βράδυ, σε άγνωστο τόπο, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακρυά από το σπίτι σου στη Θεσσαλονίκη που ξέρεις και τον κόσμο, με την κόρη και τη γιαγιά να σε κοιτούν με αγωνία περιμένοντας να βγάλεις από το μανίκι σου το μαγικό ραβδί σου.

Ας είναι καλά ο άγιος εκείνος κύριος κλειδαράς που ήρθε μέσα σε 4 ακριβώς λεπτά, με το βοηθό του και άνοιξαν το αυτοκίνητο α-μ-έ-σ-ω-ς! Ακόμα τον θυμάμαι τόσα χρόνια περάσανε. Εξυπηρετικός, ευγενικός, χαμογελαστός και με τόση κατανόηση για το πρόβλημα μου που δεν την περίμενα. Και ούτε που έφερε αντίρρηση όταν τον κάλεσα στις 10 το βράδυ ούτε και πρόβαλε κάποια δικαιολογία όπως φοβόμουν δεδομένης της ώρας που τον κάλεσα. Μην ανησυχείτε κυρία μου, εμείς λειτουργούμε 24 ώρες, μου είπε. Ας είναι καλά ο άνθρωπος κι αυτός και ο βοηθός του. Ποτέ δεν ένιωσα τόσο ανακουφισμένη για υπηρεσία 24ωρου που χρησιμοποίησα. Τύφλα να'χει ο φαρμακοποιός σας λέω και όταν βρεθείτε στη θέση μου κι εσείς θα με θυμηθείτε.

Το παραπάνω άρθρο είναι μια προσφορά του http://www.doorservice.gr/κλειδαράς-θεσσαλονίκη/ και αποτελεί εμπειρία πελάτη.