Ηλιακοί θερμοσίφωνες Cronius: Για κορυφαία αντοχή και υψηλή απόδοση

Ένας ηλιακός θερμοσίφωνας λειτουργεί σύμφωνα με την αρχή του θερμοσιφώνου και εκμεταλλεύεται το φαινόμενο της ροής των ρευστών εξαιτίας της διαφοροποίησης της θερμοκρασίας. Μέσα από αυτό το φαινόμενο επιτυγχάνεται η συνεχόμενη ροή του θερμαινόμενου νερού από τους ηλιακούς συλλέκτες και την δεξαμενή νερού.

Από τι αποτελείται ένας ηλιακός θερμοσίφωνας;

  • Συλλέκτες

  • Σύστημα μεταφοράς και εναλλαγής θερμότητας

  • Δοχείο αποθήκευσης ζεστού νερού-boiler

Ανοιχτού κυκλώματος ηλιακός

Το νερό εισέρχεται από το κάτω μέρος του boiler και του ηλιακού συλλέκτη. Αν εκείνη την στιγμή υπάρχει ηλιοφάνεια, τότε το νερό θερμαίνεται φυσικά, ανεβαίνοντας σιγά σιγά στο ύψος του συλλέκτη. Θεωρούνται απλούστεροι και πιο οικονομικοί.

Κλειστού κυκλώματος ηλιακός

Σε αυτό το κύκλωμα, το σύστημα θερμότητας είναι τέτοιο ώστε να εξασφαλίζεται η συνεχόμενη ύπαρξη ζεστού νερού, ακόμα και αν η εξωτερική θερμοκρασία είναι υπό το μηδέν. Αυτή η κατηγορία προτείνεται από τους περισσότερους, αφού προσφέρει μεγαλύτερη άνεση και διατηρείται για πολλά χρόνια.

Πως κατηγοριοποιούνται ανάλογα με τον αριθμό ενεργειακών πηγών;

Διπλής ενέργειας: Αυτοί οι θερμοσίφωνες μπορούν να λειτουργήσουν είτε μέσα από ηλεκτρικό ρεύμα είτε με την ηλιακή ενέργεια.

Τριπλής ενέργειας: Λειτουργούν όπως οι διπλής ενέργειας με την μόνη διαφορά ότι μπορούν να εκμεταλλευτούν ακόμα μία είσοσο, η οποία είναι το νερό που προέρχεται από το καλοριφέρ της κεντρικής θέρμανσης.

Μόλις εγκαταστήσετε τον ηλιακό σας, μπορείτε από την πρώτη μέρα να τον χρησιμοποιήσετε, ωστόσο δεν πρέπει να κρίνετε την απόδοση του, προτού περάσουν 2-3 μέρες όπου ο ηλιακός θερμοσίφωνας φτάνει στο μέγιστο της απόδοσής τους.

Γιατί δεν λειτουργεί καλά ο θερμοσίφωνας;

Αν περάσουν οι 3 μέρες και δεν έχετε τα αποτελέσματα που θέλετε, ίσως φταίει:

  1. Σκίαση συλλεκτών από αντικείμενα όπως δέντρα

  2. Κακή επιλογή προσανατολισμού

  3. Διαρροή

  4. Λανθασμένη σύνδεση

Αποκτήστε τον θερμοσίφωνα που θέλετε μέσα από την μεγάλη ποικιλία Cronius σε συμφέρουσες τιμές!