Διακοσμητικά λάθη που κάνουμε όλοι στο σαλόνι

Η ιστοσελίδα goumas-epiplo.gr μας δίνει …τα φώτα της σχετικά με τα λάθη που πρέπει να μην επαναλαμβάνονται κατά τη διακόσμηση ενός σαλονιού. Αξιοποιήστε τις προτάσεις και δεν θα βγείτε χαμένοι!

Συνήθως για να βγει πετυχημένη η συνταγή στην διακόσμηση και την επιλογή επίπλων στο καθιστικό, παίρνουμε μία δεύτερη γνώμη, διαβάζουμε designtipsαπό περιοδικά…γενικότερα εντρυφούμε λίγο παραπάνω στην μόδα που επικρατεί στα έπιπλα, όπως τα σαλόνια, οι τραπεζαρίες, το μπουφέ και έπειτα επιλέγουμε!

Και όμως, μερικές φορές δεν φτάνουν, αφού όλοι μας πέφτουμε σε λάθη, τα οποία μπορούν να μειώσουν την λειτουργικότητα του χώρου αλλά και όλης της οικογένειας.

Ποια είναι λοιπόν τα πιο συνηθισμένα λάθη;

1. Κρατήστε τις…αποστάσεις σας!

Πόσες φορές δεν έχει χρειαστεί να μετακινήσετε κάποια μικρο-έπιπλα για να περάσετε; Είστε σίγουροι ότι έχετε αφήσει χώρο για περάσματα στον χώρο σας; Προτείνεται να αφήνετε τουλάχιστον ένα μέτρο από το κάθε έπιπλο για να μπορείτε ανεμπόδιστα να περνάτε. Από την άλλη αν θέλετε ο χώρος σας να γίνει πιο οικείος, μπορείτε να αφήνετε και μία ελάχιστη απόσταση ανάμεσα στον τοίχο και στα έπιπλα.

2. Ευέλικτος φωτισμός: Ένα ισχυρό point

Ξεφύγετε λίγο από την νοοτροπία των κρεμαστών φωτιστικών και επιλέξτε έναν φωτισμό για τον χώρο σας, ο οποίος να μπορεί να φωτίζει επαρκώς τις ξεχωριστές δραστηριότητές σας σε κάθε χώρο του σπιτιού.

Από την άλλη ο φυσικός φωτισμός, μπορεί επίσης να κάνει την ζημιά του, αφού η συνεχής έκθεση των επίπλων στην ηλιακή ακτινοβολία, μπορεί να ξεθωριάσει την επιφάνειά τους και να τα φθείρει. Αλλάξτε την θέση τους, σε περίπτωση που συμβαίνει αυτό, για να τα προστατέψετε.

3. Διακοσμήστε το σπίτι σας….για τον εαυτό σας

Είναι κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ, αφού το σπίτι μας, πρωτίστως το χαιρόμαστε εμείς και έπειτα οι άλλοι. Αφήστε το προσωπικό σας γούστο να διαφαίνεται στα δωμάτια. Εντάξτε στην νοοτροπία του χώρου σας, οτιδήποτε σας είναι απαραίτητο για την απόλυτη χαλάρωσή σας.

Η εταιρεία Έπιπλο Γκούμας σας προσφέρει ξεχωριστές λύσεις για το σαλόνι σας, στις καλύτερες τιμές της αγοράς!