Ενδοδαπέδια θέρμανση και θερμοπομποί - Ιδανική επιλογή για το χειμώνα που έρχεται

epidapedia therma

Πολλά άρθρα έχουν γραφτεί για τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας που φαίνεται να κατακλύζουν την αγορά, λίγα όμως αναφέρονται για τα πλεονεκτήματα της ενδοδαπέδιας θέρμανσης και τους θερμοπομπούς ως πηγή οικιακής θέρμανσης.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με ευρήματα ερευνών η ενδοδαπέδια θέρμανση είναι εξαιρετικά υγιεινή επιλογή διότι ζεσταίνει από το εσωτερικό του δαπέδου κάτι το οποίο ο οργανισμός μας αντιλαμβάνεται άμεσα, ενώ ταυτόχρονα απομακρύνονται αποτελεσματικά και όλοι οι μικροοργανισμοί. Επισημαίνεται ότι η ενδοδαπέδια θέρμανση παρέχει τη δυνατότητα θέρμανσης και δροσισμού και μπορεί να είναι είτε ηλεκτρική, είτε υδραυλική. Για περισσότερες λεπτομέρειες διαβάστε εδώ.

Επιπροσθέτως, η ενδοδαπέδια θέρμανση φαίνεται να είναι πολύ πιο οικονομική συγκριτικά με συμβατικές πηγές θέρμανσης όπως το καλοριφέρ, μέχρι και 35%! Όπως επισημαίνουν ειδικευμένοι τεχνικοί, μπορεί το κόστος της εγκατάστασης της ενδοδαπέδιας θέρμανσης να είναι πολύ μεγαλύτερο από το κόστος της εγκατάστασης ενός συστήματος καλοριφέρ, όμως η απόσβεση των χρημάτων είναι σαφώς πιο γρήγορη.

Από την άλλη, αναφορικά με τους θερμοπομπούς υπογραμμίζεται ότι έχει διαπιστωθεί πως είναι περισσότερο αποδοτικοί σε έναν δεδομένο χώρο, καθώς καταναλώνουν πολύ λιγότερο ρεύμα, χωρίς να υπάρχουν μεγάλες απώλειες. Άλλωστε οι θερμοπομποί έχουν κατασκευαστεί σκόπιμα ώστε να μπορούν να μένουν αναμμένοι ακόμα και για 24 ώρες παρέχοντας μεγαλύτερη θερμότητα, με λιγότερη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

epidapedia therma1

Επίσης, υπογραμμίζεται ότι οι θερμοπομποί πληρούν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ασφάλεια του χρήστη , όπως αυτές ορίζονται από την Ευρωπαική Ένωση και επομένως δεν υπάρχει πιθανότητα εγκαύματος καθώς ενώ είναι επαρκώς ζεστοί, ωστόσο δεν προκαλούν εγκαύματα. Τέλος, μπορούν να προσαρμοστούν σε κάθε στιλ διακόσμησης καθώς παράγονται σε πολλά χρώματα και μεγέθη ανάλογα με τις προτιμήσεις του καταναλωτή.

Βρείτε εξαιρετικές επιλογές θέρμανσης μέσα από το ηλεκτρονικό κατάστημα energysystem.gr .