Σόμπες ξύλου... ο παλιός τρόπος θέρμανσης επανέρχεται δυναμικά!

sompes fr

Είναι γεγονός ότι η τιμή του πετρελαίου έχει αυξηθεί σημαντικά και ότι πολλοί είναι εκείνοι που στρέφονται σε εναλλακτικές μορφές θέρμανσης, προκειμένου και να εξοικονομήσουν χρήματα και να ζεσταθούν τις κρύες ημέρες του χειμώνα, καθώς το ξύλο είναι πιο φθηνό συγκριτικά με το πετρέλαιο.

Επιπρόσθετα, σε αντίθεση με την κατασκευή ενεργειακών τζακιών, η κατασκευή των οποίων είναι εξαιρετικά διαδεδομένη τα τελευταία χρόνια, ωστόσο ταυτόχρονα πολύ δαπανηρή, οι σόμπες ξύλου είναι πολύ οικονομικές, έχουν εύκολη εγκατάσταση και μεγάλη απόδοση θερμότητας.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ:

  • Αποδίδουν περισσότερη θερμότητα γιατί είναι κλειστές.
  • Αποδίδουν περισσότερη θερμότητα γιατί είναι κατασκευασμένες από μαντέμι που βοηθά στη παραγωγή περισσότερης θερμότητας.
  • Τα μπουριά της ξυλόσομπας, εκπέμπουν και αυτά με τη σειρά τους θερμότητα που κάνει το χώρο μας πιο ζεστό.
  • Είναι η πιο οικονομική και ταυτόχρονα «ζεστή» λύση.

Όπως αναφέρουν και οι ειδικοί οι περισσότερες σόμπες ξύλου είναι κατασκευασμένες από μαντέμι. Ωστόσο υπάρχουν και άλλες σόμπες οι οποίες κατασκευάζονται από ανοξείδωτο μέταλλο.

Όποια και αν είναι η τελική σας επιλογή πρέπει να γνωρίζετε ότι στην αγορά υπάρχουν διαθέσιμα προϊόντα, σε πολλά σχέδια, χρώματα και σε μεγέθη, από τα οποία εξαρτάται και η χωρητικότητα των ξύλων.

Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό να επισημανθεί πως οι ξυλόσομπες μπορούν να μετατραπούν και σε κεντρικό σύστημα θέρμανσης της οικίας, με ανάλογη εγκατάσταση όπως σε αυτή που εφαρμόζεται σε ένα ενεργειακό τζάκι, ενώ αν επιθυμείτε να τις χρησιμοποιήσετε ως μεμονωμένη πηγή θέρμανσης, καλό είναι να γνωρίζετε ότι υπάρχουν ξυλόσομπες οι οποίες μπορούν να ζεστάνουν ένα χώρο μέχρι 40 τ.μ. και άλλες μέχρι 100 τ.μ.

Όποιες και αν είναι οι ανάγκες σας στην εταιρεία Βέρνον, φροντίζουμε για την θέρμανση των οικιών σας και των προσωπικών σας χώρων, παρέχοντάς σας συσκευές που να εξασφαλίζουν άνετα και ζεστά σπίτια τον χειμώνα.