tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Πως θα γίνει η Διεθνής Μαθηματική Ολυμπιάδα 2020

Η Διεθνής Μαθηματική Ολυμπιάδα 2020 έχει αποφασιστεί να γίνει εικονικά στις 21-22 Σεπτεμβρίου 2020 και οι υποψήφιοι κάθε χώρας να γράψουν στη χώρα τους, αλλά όλοι μαζί στο ίδιο μέρος με την ευθύνη της διατήρησης του αδιάβλητου του διαγωνισμού από τις Μαθηματικές Εταιρείες των χωρών. Αναμένονται οι σχετικές λεπτομέρειες της αλλαγής του Κανονισμού.

Η επιλογή των μαθητών θα γίνει μέσω των βαθμών του ΑΡΧΙΜΗΔΗ και ενός Προκριματικού διαγωνισμού που θα γίνει περί τα μέσα Ιουλίου στην Αθήνα, εφόσον δοθεί άδεια από το Υπουργείο Παιδείας.

Για τις δύο Βαλκανικές Μαθηματικές Ολυμπιάδες δεν έχει μέχρι τώρα ληφθεί η τελική απόφαση.

Νέος διαδικτυακός διαγωνισμός, Cyberspace Mathematical Competition

Στο διαγωνισμό αυτόν συμμετέχουν οκτώ  υποψήφιοι εκ των οποίων τουλάχιστον δυο να είναι κορίτσια. Η επιλογή θα γίνει μέσω του διαγωνισμού ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ για τα αγόρια και του ΑΡΧΙΜΗΔΗ+ ΕGMO 2020 για τα κορίτσια.

Σκοπός του διαγωνισμού η διασκέδαση και η πρακτική εξάσκηση για την Διεθνή Ολυμπιάδα Μαθηματικών 2020. Ο διαγωνισμός δεν έχει σκοπό να υποκαταστήσει τη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα.

Ο διαγωνισμός θα γίνει σε δύο διαδοχικές μέρες με πεντάωρη διάρκεια. Όλοι οι μαθητές θα γράψουν στο σπίτι τους και στη συνέχεια θα στείλουν τα σκαναρισμένα φύλλα απαντήσεών τους στον αρχηγό της ελληνικής ομάδας.

Τα θέματα που θα πρέπει να απαντηθούν θα είναι 4 για κάθε μέρα. Το πρώτο θέμα κάθε μέρας θα είναι σε ευκολότερο επίπεδο από το πρώτο θέμα της Διεθνούς Μαθηματικής Ολυμπιάδας.

Απαιτείται ο κάθε μαθητής ή μαθήτρια που θα προταθεί να κάνει ένα λογαριασμό εγγραφής στην ιστοσελίδα AoPS (Art of problem Solving).

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69