Επίσκεψη δημοσιογράφου στη Βέροια με σκοπό την τουριστική προβολή της πόλης στη Ρωσία

likostratis rosida dimosiografos

Τη Ρωσίδα δημοσιογράφο, Anna Evsyukova, υποδέχτηκε και ξενάγησε στη Βέροια ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Βέροιας, Βασίλης Λυκοστράτης, στο πλαίσιο της οργανωμένης προσπάθειας που καταβάλει ο Δήμος για την ανάδειξη και την προώθηση του τοπικού τουριστικού προϊόντος στη διεθνή ταξιδιωτική αγορά.

Η κ. Evsyukova, η οποία εργάζεται ως υπεύθυνη διαχείρισης κοινωνικών δικτύων στο γραφείο του Ε.Ο.Τ. στη Μόσχα, πραγματοποίησε επίσκεψη γνωριμίας-εξοικείωσης στη Βέροια με σκοπό την προβολή της πόλης στη ρωσική ταξιδιωτική αγορά μέσω ειδικών αναρτήσεων-αφιερωμάτων στις επίσημες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης του Ε.Ο.Τ. στη Ρωσία.

Η επίσκεψη μπορεί να θεωρηθεί ιδιαίτερα σημαντική αν αναλογιστεί κάποιος τη μεγάλη απήχηση και κατ' επέκταση το μέγεθος της επιρροής που έχουν τα επίσημα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Ε.Ο.Τ. στη διαμόρφωση της τουριστικής εικόνας της χώρας μας στη Ρωσία. Για παράδειγμα, η επίσημα σελίδα του γραφείου Ε.Ο.Τ. Μόσχας στο κοινωνικό μέσο Facebook, με την ονομασία visitgreeceru, έχει σήμερα περισσότερους από 30.000 φίλους οι οποίοι παρακολουθούν καθημερινά τα σχετικά ταξιδιωτικά αφιερώματα του οργανισμού σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, γνωρίζοντας τις ομορφιές της χώρας μας.

Κατά την παραμονή της στην περιοχή, η κ. Evsyukova, συνοδευόμενη από τον κ. Λυκοστράτη και τη Δημοτική Σύμβουλο Χριστίνα Γαϊτάνου οι οποία συνετέλεσε στην οργάνωση, την υποστήριξη και το συντονισμό της περιήγησης, επισκέφτηκε το Μουσείο των Βασιλικών Τάφων στη Βεργίνα, τη Μονή Τιμίου Προδρόμου στα Πιέρια, το Βήμα του Αποστόλου Παύλου, το Δημαρχείο Βέροιας και το Βυζαντινό Μουσείο ενώ περιηγήθηκε στα στενά της Κυριώτισσας και στο πάρκο της Ελιάς.

Σε όλη τη διάρκεια της περιήγησής της στα μνημεία και τα αξιοθέατα του Δήμου Βέροιας, η δημοσιογράφος δε σταμάτησε να κρατάει σημειώσεις και να συλλέγει φωτογραφίες για το αφιέρωμά της στη Βέροια, δηλώνοντας πραγματικά εντυπωσιασμένη από τις ομορφιές, την ιστορία και τη θρησκευτική παράδοση της πόλης. Μέρος της δουλειάς της έχει ήδη αναρτηθεί στην επίσημη σελίδα του Ε.Ο.Τ. στο Facebook στους παρακάτω συνδέσμους (links):

https://www.facebook.com/visitgreeceru/posts/500775140070197 
https://www.facebook.com/visitgreeceru/posts/500602853420759 
https://www.facebook.com/visitgreeceru/posts/500327610114950 

Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού ευχαρίστησε θερμά την κ. Evsyukova για την επιλογή της να επισκεφτεί τη Βέροια, τονίζοντας ότι η ρωσική ταξιδιωτική αγορά αποτελεί μεγάλο στοίχημα για την περιοχή λόγω κυρίως της ιδιαίτερης αγάπης που έχουν οι Ρώσοι για τα θρησκευτικά μνημεία της χώρας μας.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε: «η Βέροια έχει τη δυνατότητα να καθιερωθεί ως ο μεγαλύτερος θρησκευτικός προορισμός στη Βόρεια Ελλάδα μετά το Άγιο Όρος. Η παρουσία του Απ. Παύλου στην πόλη σε συνδυασμό με το μεγάλο αριθμό των Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Ναών και των ιστορικών μοναστηριών γύρω από την πόλη αποτελούν τεκμήρια ότι η Βέροια αποτελούσε πάντα θρησκευτικό κέντρο στην καρδιά της Μακεδονίας. Τον ιστορικό αυτό χαρακτήρα της πόλης εργαζόμαστε οργανωμένα και με συντεταγμένα βήματα να αναβιώσουμε ώστε να αναδείξουμε με τον καλύτερο τρόπο τα μνημεία παγκόσμιας θρησκευτικής κληρονομιάς της πόλης. Η αγάπη των Ρώσων για τη θρησκευτική παράδοση της Ελλάδας είμαι βέβαιος ότι θα γίνει ένας καλός σύμμαχός μας προς αυτή την κατεύθυνση».