Συμφωνία του Δ. Βέροιας με το Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης για την τουριστική ανάπτυξη

epitropi diavoulefsis3

Με αντιπροσωπεία καθηγητών του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων (Τομέας Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων & Φιλοξενίας) του Αλεξανδρείου Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, συναντήθηκε, την Τρίτη 31 Μαρτίου, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Βέροιας, Βασίλης Λυκοστράτης, στην έδρα του τμήματος στη Θεσσαλονίκη. Σκοπός της συνάντησης υπήρξε η διερεύνηση της προοπτικής συνεργασίας για την παροχή τεχνογνωσίας και επιστημονικής υποστήριξης από την πλευρά του Τ.Ε.Ι. προς το Δήμο Βέροιας, με στόχο την καλύτερη διαχείριση και προώθηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

Ο κ. Λυκοστράτης είχε την ευκαιρία να συζητήσει μια σειρά θεμάτων τουριστικής συνεργασίας με τον Καθηγητή, Ευάγγελο Χρήστου, διακεκριμένο επιστήμονα σε παγκόσμιο επίπεδο στο πεδίο του τουριστικού μάρκετινγκ και στη διαχείριση ταξιδιωτικών προορισμών και την επιστημονική του ομάδα.

Συγκεκριμένα, συμφωνήθηκε να υπογραφεί σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων (Τομέας Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων & Φιλοξενίας) και του Δήμου Βέροιας που θα περιλαμβάνει τα εξής:

1. Κοινή διεξαγωγή έρευνας για την τουριστική εικόνα της Βέροιας η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσω της χρήσης ερωτηματολογίων και τη διεξαγωγή προσωπικής συνέντευξης αλλά και τη συλλογή δευτερογενών δεδομένων.

2. Απορρόφηση φοιτητών του τμήματος για την πραγματοποίηση της πρακτικής τους άσκησης στο Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Βέροιας ως μέρους των ακαδημαϊκών τους υποχρεώσεων.

3. Διεξαγωγή εκπαιδευτικών-ενημερωτικών σεμιναρίων για την καλύτερη γνωριμία των κατοίκων και των επαγγελματιών της πόλης με το μνημειακό και φυσικό πλούτο της περιοχής αλλά και την ενημέρωσή τους γύρω από καλές πρακτικές συμπεριφοράς στο πεδίο της υποδοχής τουριστών με σκοπό τη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των δημοτών και την καλλιέργεια τοπικής τουριστικής συνείδησης καθώς και την εν γένει βελτίωση του τουριστικού προϊόντος.

4. Διοργάνωση περιοδικών εκδηλώσεων και ημερίδων στο πεδίο του τουρισμού με απώτερο στόχο τη διεξαγωγή διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου στο αντικείμενο της διαχείρισης και προώθησης τουριστικών προορισμών.

Το περιεχόμενο του συμφώνου συνεργασίας αναμένεται να τεθεί σύντομα προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας ώστε να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό η υπογραφή της συνεργασίας και η υλοποίηση των παραπάνω στόχων.

Με την ολοκλήρωση της συζήτησης, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού ευχαρίστησε τους καθηγητές του Αλεξανδρείου Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης για το ενδιαφέρον τους να υποστηρίξουν την οργανωμένη προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμος Βέροιας στον τομέα του τουρισμού και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η συνεργασία αυτή θα συνεισφέρει αποφασιστικά στην αναβάθμιση και την ανάδειξη του τοπικού τουριστικού προϊόντος.