Σκουρλέτης: Τον Σεπτέμβριο στην Έκθεση η ολοκληρωμένη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ

Με έντονη κριτική στο κυβερνητικό σχήμα για τις επιλογές λιτότητας που ακολουθεί αλλά χωρίς ωστόσο να μπει σε λεπτομέρειες, παρότι αναμενόταν να πει περισσότερα πράγματα (η κυβερνητική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν άλλωστε το θέμα), για τις κυβερνητικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίστηκε στην Βέροια, στην πολιτική εκδήλωση της τοπικής οργάνωσης ο Πάνος Σκουρλέτης, μέλος της ΚΕ και εκπρόσωπος τύπου του κόμματος.
Η εκδήλωση είχε έντονα προεκλογικά χαρακτηριστικά. Βλέπετε η κυβέρνηση έχει μπροστά της τον «σκόπελο» της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας που μπορεί να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές.

Η κριτική σε ΝΔ και κυβέρνηση
Η κριτική του κ. Σκουρλέτη προς την σημερινή κυβέρνηση στράφηκε γύρω από τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζει και είναι αποτέλεσμα της αδυναμίας της να διαπραγματευτεί με τους δανειστές. Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας είναι μεγάλα και το μήνυμα της ευρωκάλπης είναι ότι θα πρέπει να σταματήσει αυτός ο κατήφορος. «Δεν πρέπει να επαναπαυτούμε. Δεν υπάρχουν άλλες αντοχές στην κοινωνία. Δεν πρέπει να περιμένουμε την κυβέρνηση να πέσει σαν ώριμο φρούτο» είπε ο κ. Σκουρλέτης.

 

Η κυβερνητική πρόταση τον Σεπτέμβριο στην Έκθεση της Θεσσαλονίκης
Αναφορικά με την κυβερνητική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι θα παρουσιαστεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο τον Σεπτέμβριο στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες για το πώς θα εφαρμοστούν και με ποια χρήματα θα πορευτεί η χώρα, ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε σε ορισμένες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ όπως περισσότερο δημόσιο για να μπει τάξη στην αγορά, θα επαναφέρει τον βασικό μισθό στα προ μνημονίου επίπεδα, δεν θα αφήσει πολίτες χωρίς νοσοκομειακή περίθαλψη, ανέργους χωρίς επίδομα και νοικοκυριά χωρίς ρεύμα και φυσικά θα καταργήσει το μνημόνιο. «Δημοκρατία και μνημόνιο είναι έννοιες ασύμβατες. Όχι στην πολιτική λιτότητας» είπε ο κ. Σκουρλέτης.