Προτάσεις τουριστικής ανάπτυξης από το Ανθρώπινο Δυναμικό

anthropino dinamiko

Από τον Σύλλογο Ανθρώπινο Δυναμικό γνωστοποιήθηκαν οι προτάσεις του για την τουριστική ανάπτυξη. Συγκεκριμένα: "Έχοντας λάβει υπόψη μας το νέο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Βέροιας για το 2015 που δημοσιεύτηκε στη ιστοσελίδα του Δήμου Βέροιας, διαπιστώνουμε ότι βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση αφού δείχνει να ακολουθεί τις σύγχρονες τάσεις τουριστικής προώθησης περιοχών.

Με μία σειρά δράσεων που συνδυάζει την προβολή της πλούσιας ιστορικής και πολιτισμικής κληρονομιάς του τόπου μας, την ανάδειξη του φυσικού τοπίου της περιοχής, την αξιοποίηση όλων των σύγχρονων μέσων και νέων τεχνολογιών, με πνεύμα εξωστρέφειας και συνεργασίας των φορέων της πόλης, πιστεύουμε ότι θα έρθουν καλύτερα αποτελέσματα απ' ότι στο παρελθόν και ελπίζουμε οι διακηρύξεις και ο τουριστικός σχεδιασμός να μη μείνουν για ακόμη μία φορά στα χαρτιά.

Στην προσπάθεια αυτή, το Ανθρώπινο Δυναμικό Βέροιας θέλουμε να συμβάλουμε και μάλιστα, καταθέτουμε σήμερα μία σειρά προτάσεων για την ενίσχυση του εν λόγω προγράμματος.

Καταθέτουμε τις εξής προτάσεις:

· Τα έντυπα τουριστικής προώθησης του Δήμου μας να εκδοθούν μεταφρασμένα εκτός των αναφερόμενων στο πρόγραμμα γλωσσών, επιπλέον στα Εβραϊκά και τα Τούρκικα, όπως και το ψηφιακό υλικό (CD/DVD), ώστε να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες των Εβραίων και Τούρκων επισκεπτών που αποτελούν την πλειοψηφία των επισκεπτών. Αλλά και για να στοχεύσουμε στην περαιτέρω ενίσχυση της τουριστικής εικόνας της Βέροιας στις συγκεκριμένες ομάδες επισκεπτών, με δεδομένο ότι χαρακτηριστικό στοιχείο της ιστορίας της πόλης μας είναι η συνύπαρξη και συμπόρευση για αιώνες των ανωτέρω θρησκευτικών-κοινωνικών ομάδων.

· Να γίνουν επαφές με ιδιοκτήτες εστιατορίων της πόλης μας, ώστε να εξεταστεί το ενδεχόμενο να εντάξουν στα μενού των εστιατορίων τους κατάλληλο μενού που θα λαμβάνει υπόψη τις γαστρονομικές ιδιαιτερότητες των ανωτέρω ομάδων τουριστών και συγκεκριμένα των Εβραίων, όπως συμβαίνει και σε άλλες πόλεις με αντίστοιχο τουριστικό ενδιαφέρον.

· Nα εφαρμοστεί η ομόφωνη απόφαση της προηγούμενης Δημοτικής Κοινότητας και Δημοτικού Συμβουλίου, έπειτα από πρόταση και δράσεις του Ανθρώπινου Δυναμικού, για ένταξη του ποδηλάτου στον αστικό ιστό, με χάραξη ποδηλατοδρόμου που θα διατρέχει από την Πλ. Ωρολογίου με κάθοδο όλη την Μητροπόλεως, την Ελιάς, ολόκληρη την Πιερίων και μέσω του χωριού Άμμος θα καταλήγει στο Φράγμα Αλιάκμονα. Μελλοντικά η διαδρομή αυτή θα μπορούσε να συνδεθεί και με τη Βεργίνα, δίνοντας μια καινούργια προοπτική στην ανάπτυξη του αθλητικού Τουρισμού.

· Τέλος, δηλώνουμε την ικανοποίησή μας για το γεγονός ότι το νέο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Βέροιας υιοθετεί την πρόταση του συλλόγου μας ήδη από το Μάιο του 2013 για την αξιοποίηση του κτιρίου του πρώην Δικαστικού Μεγάρου, ως Μεγάρου Πολιτισμού-Τουρισμού που θα φιλοξενήσει όλες τις τουριστικές υπηρεσίες του Δήμου. Πρόταση που παρουσιάσαμε σε εκδήλωση στο Δικηγορικό Σύλλογο Βέροιας, κοινοποιήσαμε επανειλημμένα στον τύπο και διεκδικήσαμε με ποικίλες δράσεις και παρεμβάσεις μας όλο το προηγούμενο διάστημα. Καλούμε επίσης, το Δήμο Βέροιας να διεκδικήσει την παραχώρησή του εν λόγω κτιρίου από το Υπουργείο Οικονομικών σε εφαρμογή σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και δεδομένων των θετικών πολιτικών συσχετισμών που διαμορφώθηκαν τον τελευταίο καιρό, ως προς την κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ".